Ο Φαν Χάαλ έβαλε Κρουλ στο 120’ και ξόρκισε μια κατάρα δεκαετιών [Η Ολλανδία στα ημιτελικά]

Article featured image
Article featured image

Οι Ολλανδοί με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κρουλ νίκησαν 4-3 στα πέναλτι (για πρώτη φορά στην ιστορία τους) την Κόστα Ρίκα (0-0 η κανονική διάρκεια) και θα κοντραριστούν στα ημιτελικάv (την ερχόμενη Τετάρτη) με την Αργεντινή.

Μία κατάρα δεκαετιών ανήκει οριστικά στο παρελθόν για τους «οράνιε» καθώς «έσπασε» στο γήπεδο «Φόντα Νόβα» του Σαλβαδόρ της Βραζιλίας, στον προημιτελικό με την Κόστα Ρίκα. Η Ολλανδία του Λουίς Φαν Χάαλ μπορεί να χρειάστηκε τα πέναλτι, αλλά προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της από αυτή τη διαδικασία, με τον Τιμ Κρουλ να δικαιώνει απόλυτα τον προπονητή του για την απόφασή του να τον περάσει ως αλλαγή στον αγώνα στο 120' στη θέση του βασικού γκολκίπερ Γέσπερ Σίλεσεν.

Η Ολλανδία είχε... βαρεθεί να χάνει στους αγώνες οι οποίοι οδηγούνταν στα πέναλτι. Η Κόστα Ρίκα χρησιμοποίησε τη... συνηθισμένη της τακτική, όπως αυτή με την Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά δεν δικαιώθηκε στέλνοντας το ματς στα πέναλτι. Ο Κέιλορ Νάβας σε 120 λεπτά αγώνα δεν μπορούσε να νικηθεί με τίποτα, αλλά στα πέναλτι, ο ήρωας αυτή τη φορά ήταν άλλος! Ο λόγος για τον τερματοφύλακα της Νιούκαστλ, Τιμ Κρουλ, ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι.

Η κίνηση του Λουίς φαν Χάαλ να αλλάξει τερματοφύλακα στο 119’ της παράτασης, με φόντο τη διαδικασία των πέναλτι, δεν ήταν τυχαία, ούτε έμπνευση της στιγμής.

«Είχαμε εξετάσει αυτή την πιθανότητα. Κάθε παίκτης στην ομάδα έχει κάποιες ξεχωριστές ικανότητες. Ο Κρουλ πιστεύαμε πως ήταν ο καταλληλότερος για τη διαδικασία των πέναλτι και είχαμε αποφασίσει να χρησιμοποιηθεί εφόσον φτάναμε εκεί. Είναι πολύ ψηλός, έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών και δυσκολεύει τον αντίπαλο. Όπως είδατε, έπεσε σωστά σε όλα τα πέναλτι. Δεν είχαμε πει τίποτα στον Σίλεσεν πριν το παιχνίδι, το αντιλήφθηκε όταν έγινε η αλλαγή. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και ευτυχώς η επιλογή ήταν σωστή, γιατί διαφορετικά θα ήταν λάθος δικό μου», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «οράνιε». Κλείνοντας επισήμανε: «Ήμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και είχαμε τρία δοκάρια, ενώ ο Νάβας έκανε πολλές μεγάλες αποκρούσεις. Όμως οι παίκτες μου ποτέ δεν τα παράτησαν, προσπάθησαν μέχρι το τέλος και δικαιωθήκαμε, έστω και στα πέναλτι».

 


Πηγή: 24 sports

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ