Οκτώβριο ο νέος δίσκος των Pink Floyd [20 χρόνια είναι πολλά]

Η Polly Samson, σύζυγος του David Gilmour, εμβληματικού κιθαρίστα των Pink Floyd, ανακοινώνει με ένα tweet την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου δίσκου του συγκροτήματος, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τo τελευταίo τους άλμπουμ, «The Division Bell».Pink Floyd - The Division Bell (1994)

 


Ο νέος δίσκος που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβρη, σύμφωνα με την Guardian, βασίζεται σε υλικό που ηχογραφήθηκε παράλληλα με το «Division Bell» και αποτελεί το «κύκνειο άσμα» του κιμπορντίστα του συγκροτήματος Rick Wright, που πέθανε από καρκίνο το 2008.

Οι αρχικές ηχογραφήσεις, είχαν ξεκινήσει το 1994 και αποτελούσαν το side project του Rick Wright και των υπολοίπων Pink Floyd για έναν ορχηστρικό δίσκο με τίτλο «The Big Spliff» ο οποίος όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Όπως αναφέρει η Durga McBroom-Hudson, μια από τις τραγουδίστριες που συμμετείχαν στο «The Division Bell», «...o David και ο Nick (Mason), έχουν εξελίξει πολύ το υλικό από τότε». Η ίδια, περιγράφει τον ήχο του «The Endless River», στο οποίο θα τραγουδήσει και ο David Gilmour σε ένα κομμάτι, ως «ambient (...) στα πρότυπα της μουσικής συγκροτημάτων όπως οι Orb».

Στο επίσημο site των Pink Floyd υπάρχει και μια λακωνική ανακοίνωση επ’ αυτού.


Σχετικα

Το viral βίντεο του τριημέρου με τα θερκά σε παραλία του Πρωταρά έχει και αντίθετη λήψη

Ο Στρόβολος μετά την (ακραία) καταιγίδα

Σε κεντρική παραλία της Λεμεσού οι χρεώσεις είναι... φυσιολογικές

Δεκάχρονος οδηγεί φουσκωτή βάρκα με άλλους 5 ανήλικους και όλα καλά

Το μήνυμα της Δέσποινας Μπεμπεδέλη μέσα από το νέο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Σε παραλία της Λεμεσού απαγορεύουν τις παγωνιέρες