Έχει κυνήγι την Κυριακή [της φάσας και του τρυγονιού]

Article featured image
Article featured image

Μ’ αυτά και με τ’ άλλα, την ερχόμενη Κυριακή αρχίζει το κυνήγι της φάσας και του τρυγονιού, ενώ συνολικά οι κυνηγοί θα μπορούν να εκδράμουν στην κυπριακή ύπαιθρο για πέντε συνεχόμενες Κυριακές.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει για τους κυνηγούς η επαρχία Πάφου λόγω του μεγάλου αριθμού πουλιών που καταγράφονται σε όλους σχεδόν τους βιότοπους σε σχέση με τις υπόλοιπες επαρχίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κυνηγετικής ομοσπονδίας Πάφου Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη.

Οι προετοιμασίες των κυνηγών -όπως είπε- βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους, προσθέτοντας επίσης πως πολλοί κυνηγοί έχουν ήδη κατασκηνώσει σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τα καλύτερα περάσματα και να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η φάσα είπε ο κ. Πιττοκοπίτης στο ΚΥΠΕ,  βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα ενώ το ενδημικό θήραμα, το κυνήγι του οποίου αρχίζει το φθινόπωρο, φαίνεται να έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που είχαν επικρατήσει το χειμώνα.

«Προσοχή» λέει η Πυροσβεστική

Από την πλευρά της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάφου καλεί τους κυνηγούς, επ’ ευκαιρίας της έναρξης του κυνηγίου της φάσας και του τρυγονιού στις 17 Αυγούστου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπου βλέπουν ότι αναδύεται καπνός να τους ενημερώνουν.

Ωραίο χόμπι το κυνήγι, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τις υποχρεώσεις μας. Τίποτα σπουδαίο. Απλώς όπως σέβεται η κοινωνία και το κράτος τους κυνηγούς, θα πρέπει και αυτοί με τη σειρά τους να σέβονται την κυπριακή ύπαιθρο, την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ