Ο χωρισμός δεν απαιτεί κόπο, χρειάζεται τόπο

Article featured image
Article featured image

Τα ταξίδια είναι συχνά ένας πολύ καλός τρόπος για τα νέα ζευγάρια να μάθουν ο ένας τον άλλο, είτε αυτά πραγματοποιούνται σε πολυτελή ξενοδοχεία, είτε με πεζοπορίες και κατασκηνώσεις στη φύση.

Μπορούν όμως να δημιουργήσουν και τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για να σκάσετε τη βόμβα του χωρισμού όσο πιο ανώδυνα και ομαλά γίνεται.

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Νικολαίδης

 

Με άλλα λόγια, υπάρχουν προορισμοί για διακοπές που κάνουν το πικρό χάπι του χωρισμού να χωνεύεται πολύ πιο εύκολα και καλά θα κάνετε να τους έχετε στα υπόψη σας.

Ακολουθούν κάποιες από αυτές τις τοποθεσίες, όπου, σύμφωνα με το Lonely Planet, μπορείτε να τερματίσετε τη σχέση σας, χωρίς να ψυχοπλακώσετε πολύ βαριά την/τον σύντροφο σας.

 

 

 

1. Σε ένα παραμυθένιο βασίλειο στο Rajasthnan της Ινδίας

Ένα θεσπέσιο τοπίο πάντα απαλύνει τον συναισθηματικό πόνο και τη στεναχώρια. Αντικρίζοντας κανείς τις υπέροχες λίμνες και πεδιάδες από το μπαλκόνι ενός από τα πολυτελή ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί, σε αυτήν την μαγική και ερημική περιοχή της Ινδίας, σίγουρα θα μπορέσει να βρει την εσωτερική γαληνή που χρειάζεται μετά από έναν χωρισμό. Προσοχή όμως, καθώς τα κατακόκκινα ηλιοβασιλέματα ίσως σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη και τελικά να μη χωρίσετε.

 

2. Σε έναν σταθμό τρένου στην Ιαπωνία

Οι χωρισμοί σε αεροδρόμια είναι ίσως οι χειρότεροι χωρισμοί,  ειδικά εάν περνάτε μαζί από ελέγχους ασφαλείας ή περιμένετε να πάρετε τις αποσκευές σας.

Αντιθέτως, ένας σταθμός τρένου λειτουργεί πολύ πιο ομαλά για έναν χωρισμό, αφού ούτε αποσκευές παίζουν ούτε έλεγχοι. Απλά ενημερώνεις τον/τη σύντροφο σου ότι η σχέση σας έχει φτάσει στο τέλος της και οι δρόμοι σας χωρίζουν σαν δύο τρένα στις ράγες. Απλά και γρήγορα.

Ακούγεται κάπως απότομο να πάρετε απλά το τρένο και να φύγετε, να σημειωθεί όμως πως αρκετά γραφικοί είναι οι σταθμοί τρένου της Ιαπωνίας, όπου υπάρχουν αρκετά μέρη κοντά για να πνίξει η/ο σύντροφός σας τον πόνο του πίνοντας «σακε».

 

3. Σε ίντερνετ καφέ στη νότια Τουρκία

Μια μέθοδος που θα σας βοηθήσει να μη χρειαστεί να σκεφτείτε εάν ο χωρισμός ήταν σωστή επιλογή. Απλά μπαίνεις στο καφέ, στέλνεις το «δώρο»  και αμέσως έξω, πίσω στο πανέμορφο λιμάνι και τις τουριστικές περιοχές.

 

4. Σε ένα μεταπολεμικό τοπίο στο Ελ Σαλβαδόρ

Ένα τοπίο, το οποίο ουσιαστικά θα αναγκάσει τον/τη σύντροφο σου να σκεφτεί βλέποντας τα καταστραμμένα πολεμικά πλοία και υποβρύχια πως «υπάρχουν και χειροτέρα».

Επίσης, οι καταπληκτικές παραλίες ποτέ δεν βλάπτουν σε ένα χωρισμό.

 

5. Στην άγρια φύση του Λεσότο

Κάπου ανάμεσα στους καταρράκτες και τα βουνά, μιλώντας  με κάποιον από τους ντόπιους χαρακτήρες θα καταλάβεις ότι ένας χωρισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ακολούθως θα ανεβείς στο άλογο σου και θα καλπάσεις προς ένα από τα ψηλά βουνά που υπάρχουν εκεί και θα ξεχάσεις τα πάντα.

 

 

6. Στην ατελείωτη παραλία του Airlie Beach

Μια πόλη γεμάτη νυχτερινά κέντρα και διασκέδαση είναι ότι χρειάζεται για να ξεπεράσεις ένα χωρισμό, τον οποίο θα ανακοινώσεις στη σύντροφο σου σε μια πανέμορφη παραλία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, κοντά σε ένα πολύχρωμο ύφαλο. Βλέποντας όλους τους ανθρώπους εκεί να διασκεδάζουν δεν θα θυμάσαι καν ότι μόλις χώρισες.

 

7. Σε ένα σκοτεινό αλλά παράλληλα φωτεινό μέρος, στο Γκοθενμπουργκ της Σουηδίας

Ένα βραδύ, όταν ο ουρανός θα φωτίζεται μόνο από το κάτασπρο φεγγάρι και το ποτάμι από τα εκατοντάδες φωτάκια της πόλης, εσύ θα πεις στον/στη σύντροφο σου «Αντίο» και αυτή/ος δεν θα ακούσει καν, αφού θα είναι μαγεμένος από το όλο τοπίο με τα αρχαία κτήρια και τα νεκροταφεία.

 

8. Με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση κάπου στην Πορτογαλία

Αντιθέτως από τραγούδια τα οποία θα προσπαθήσουν να σου φτιάξουν τη διάθεση ή που τα έχεις ακούσει χιλιάδες φορές, εδώ θα βρεις ένα είδος μουσικής ειδικά φτιαγμένο για τους χωρισμούς. Τη μουσική «φάδο» η οποία θεωρείται επιτυχημένη μονό εάν αφήσει το κοινό της με βουρκωμένα ματιά. Παρόλα αυτά, θα σου δώσει μια αίσθηση νοσταλγίας που θα σου ηρεμήσει τη ψυχή.

 

9. Καπου έξω στο Λος Άντζελες

Μόλις χώρισες και χρειάζεσαι κάτι να ξεχαστείς, μπες στο αυτοκίνητο σου, οδήγησε στην Μουλχολαντ ντραηβ, δες όλη την υπεροχή διαδρομή και ετοιμάσου γιατί επόμενη στάση είναι το Λας Βεγκας, απόψε θα χορέψεις. Αν θες κάτι άλλο, απλά περπάτα στις γύρω παραλίες και θα ξεχάσεις τον πόνο σου ή θα εμπνευστείς να αποκτήσεις κοιλιακούς. Όπως και να έχει θα βγεις κερδισμένος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ