Κάτι περισσότερο από ένα απλό wine bar [Barrique Wine & Deli]

Article featured image
Article featured image

Κάπου διάβασα ότι τα wine bars είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στο κρασί και πιστεύω ότι αυτό ταιριάζει απόλυτα στη συγκεκριμένη περίπτωση!

Το Barrique Wine & Deli είναι το νέο μαγαζί που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην πρωτευουσιάνικη οδό Μενάνδρου. Και καθότι το όνομά του σημαίνει «βαρέλι», δίνει στους φίλους του κρασιού την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον οινικό κόσμο, μέσα από την επιλογή 200 και πλέον ετικετών, πολλές εκ των οποίων αποκλειστικής εισαγωγής. Ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα σε παρέες για μια προσιτή έξοδο για ένα ποτήρι κρασί με το αντίστοιχο συνοδευτικό.

Ο χώρος που λειτουργεί από τις 09.30-19.00 ως κάβα και delicatessen διαθέτει εξαιρετικό ντιζάιν, ενώ είναι εξοπλισμένος με τους περίφημους και απαραίτητους συντηρητές κρασιών, βιτρίνες με μοναδικά προϊόντα και φυσικά μια μπάρα αλλά και την κάβα όπου «στέκονται» υπερήφανα οι διάφορες ετικέτες από κάθε βουνό και κορφοβούνι!

Από τις 6 το απόγευμα, το μαγαζί βγάζει τραπεζάκια έξω στις βεράντες του και μεταμορφώνεται σε wine bar, έτοιμο να σε σερβίρει κρασί και τα συνοδευτικά του (από platters τυριών, αλλαντικών και φρούτων, μέχρι σαλάτες –με goji berries και κατσικίσιο τυρί- γευστικές μπρουσκέτες και τσιμπήματα. Όλα σε καλές τιμές, και -το κυριότερο- συνεργάτες-γνώστες του αντικειμένου, πρόθυμους, ευχάριστους και έτοιμους να σε βοηθήσουν είτε ξέρεις είτε δεν ξέρεις για το κρασί.

Μενάνδρου 4, Λευκωσία. Για κρατήσεις στο wine bar, τηλ. 22263777 & για την κάβα και το deli, τηλ. 70087080.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ