Το Ισλαμικό Κράτος [σοκαριστικό ντοκιμαντέρ από το VICE]

Article featured image
Article featured image

Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ του VICE με τίτλο «The Islamic State» (διάρκεια 43 λεπτά) ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 15 Αυγούστου, λίγες μόνο μέρες δηλαδή πριν τη διάδοση του πρώτου βίντεο με αποκεφαλισμό που σόκαρε το παγκόσμιο.

Οι τολμηροί κινηματογραφιστές και δημοσιογράφοι μιλούν με τζιχαντιστές όλων των ηλικιών τόσο από τη Συρία όσο και από το Ιράκ, οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς μπροστά στην κάμερα πως είναι έτοιμοι να πεθάνουν αλλά και να σκοτώσουν για το «όνομα του Θεού» και την επίτευξη των στόχων που έχει ο «ιερός» τους πόλεμος, ο οποίος, όπως δηλώνουν, είναι πρώτα και πάνω από οτιδήποτε άλλο, γυναίκες, παιδιά, οικογένεια και ούτω καθεξής.

Η κάμερα καταγράφει μικρά αγοράκια με καλάσνικοφ που τυφλώνονται από το μίσος μη έχοντας συμπληρώσει καν την πρώτη δεκαετία της ζωής τους και μάζες που εκστασιάζονται από την επανίδρυση (μετά από έναν αιώνα) ενός ισλαμικού χαλιφάτου.

Θλιβερές εικόνες που συμβαίνουν μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα ανατολικά από την Κύπρο και που ανοίγουν τόσα πολλά και σύνθετα ερωτήματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ