«Ειδική μεταχείριση» για στρατεύσιμο «αθλητή» [που έπαιζε σε ομάδα-φάντασμα]

Article featured image
Article featured image

 

Ένας από τους… 5 καλύτερους καλαθοσφαιριστές της Κύπρου, ο οποίος προτάθηκε για να έχει τις διευκολύνσεις ανώτατου επιπέδου, έπαιζε σε ομάδα που… είχε αναστείλει τη δραστηριότητα της. Αυτό.

 

Συγκεκριμένα, νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά του «Φιλελευθέρου», αποκαλύπτει ότι, ο γιος του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας αξιολογήθηκε και προτάθηκε από την ΚΟΚ, ως ένας από τους 5 καλύτερους καλαθοσφαιριστές της Κύπρου, για να έχει τις διευκολύνσεις ανώτατου επιπέδου. Στην πραγματικότητα όμως, ούτε στην ομάδα του Αχιλλέα Καϊμακλίου έπαιζε ούτε στα τμήματα υποδομής. Μάλιστα εκείνη την περίοδο, ο σύλλογος… είχε αναστείλει τη δραστηριότητα της ομάδας των ανδρών.

Ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός Άμυνας κατέστησε σαφές ότι εδώ και μερικές μέρες ζητήθηκε με επιστολή προς τον ΚΟΑ, να εξεταστεί το σύνολο των στρατευσίμων αθλητών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που τυγχάνουν προνομίων, ενώ δεν θα έπρεπε. «Με πολυσέλιδη πάγια διαταγή που θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας, θα ρυθμίζονται θέματα αποσπάσεων και μεταθέσεων, με άξονα την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και την διαφάνεια», δήλωσε ο κ.Φωκαΐδης.

 «Ο ΚΟΑ συνεχίζει την έρευνα για το θέμα αυτό και εκεί όπου διαπιστώνεται οποιαδήποτε παρατυπία, θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες», δήλωσε Πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα. «Όπως δηλώσαμε και στο παρελθόν», πρόσθεσε, «η έρευνα θα επεκταθεί σε όλους τους στρατεύσιμους αθλητές ομαδικών αθλημάτων που είναι ενταγμένοι στους καταλόγους».

Ο Υπουργός Άμυνας κάλεσε  οποιονδήποτε έχει στοιχεία για περιπτώσεις εκμετάλλευσης του συστήματος ή μη εφαρμογής των προνοιών, να τις καταγγείλει, ώστε να αποδίδονται ευθύνες σε αυτούς που ενδεχομένως να τις φέρουν.

Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε, θ’ αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το στράτευμα, που είναι προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΦ.

 


Πηγη: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ