Μαγικές εικόνες από την 6η στάση του Red Bull Cliff Diving World Series 2014

Article featured image
Article featured image

Ο Ρώσος Artem Silchenko κυριάρχησε στην προτελευταία στάση της σεζόν στην πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, αλλά ο τερματισμός του Gary Hunt στη δεύτερη θέση είναι αρκετός ώστε ο Βρετανός να πάρει πίσω τον τίτλο που «παρέδωσε» στον Ρώσο το 2013.

 

Ο κατά πολύ βελτιωμένος Kris Kolanus, από την Πολωνία, ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Cliff Diving World Series μετά από τέσσερις γύρους καταδύσεων από ύψος 27μ. που προσέφεραν ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στο Μπιλμπάο.

 



 

Ηλιοφάνεια, ισχυρές βροχές, απόηχοι κεραυνών και το Μουσείο Guggenheim δημιούργησαν ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό το οποίο παρακολούθησαν 52.000 θεατές, παίρνοντας θέση κατά μήκους του ποταμού Nervión κάτω από τη γέφυρα La Salve.

 



Ανακτώντας ακόμη τις δυνάμεις του μετά από τον τραυματισμό του ώμου του, ο 30χρονος Ρώσος (522.40 βαθμοί) έκανε μία εντυπωσιακή κατάδυση, η οποία τον οδήγησε στην πρώτη του νίκη μετά από τον τελικό του 2013 στην Ταϋλάνδη. «Το back armstand μου ήταν εξαιρετικό- πήρα ένα δεκάρι- και είμαι πολύ χαρούμενος. Οι δυνάμεις μου σιγά σιγά επανέρχονται, έχω γυμναστεί σκληρά και επιστρέφω στα καλύτερά μου. Θέλω να τελειώσω έντονα τη σεζόν» δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα.

 



 

Με το μοναδικό δεκάρι στο διαγωνισμό, την υψηλότερη βαθμολογία της ημέρας για μία ενιαία κατάδυση (173.60 βαθμοί) και μια μεγάλη άνοδο στη γενική κατάταξη από την πέμπτη στη δεύτερη θέση -ο Artem Silchenko είναι ο τέταρτος αθλητής που κερδίζει διαγωνισμό κατά την τρέχουσα περίοδο.

Ο άνθρωπος στη δεύτερη θέση του βάθρου, ο πολυαγαπημένος Gary Hunt (501.80pts) από την Αγγλία, κλείδωσε τον τέταρτο τίτλο του στα τελευταία έξι χρόνια με το σημερινό αποτέλεσμα.

Το μεγαλύτερο ταλέντο της Πολωνίας στις καταδύσεις, Kris Kolanus (460.00pts), καινούριος στο Cliff Diving 2014, είναι το πρόσωπο που συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

 



 

Καθώς η σεζόν φτάνει στο τέλος της και μόνο η πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης επιλέγεται αυτόματα για το επόμενο έτος, η πάλη για την κατάκτηση πόντων στη γενική κατάταξη συνεχίζεται. Ο Άγγλος Blake Aldridge κατέχει την πέμπτη θέση μετά τη σημερινή προτελευταία στάση, αλλά ο Jonathan Paredes προλαβαίνει να μειώσει τη διαφορά, μιας και βρίσκεται μόνο 10 πόντους πίσω (540pts) στην 6η θέση. Από την 4η μέχρι την 8η θέση όλοι εξακολουθούν να παλεύουν για να κατακτήσουν μία από τις πολυπόθητες πέντε θέσεις, κάτι που θα κριθεί κατά τη διάρκεια του τελικού διαγωνισμού της σεζόν σε τέσσερις εβδομάδες.

 



 

Μετά τον αγώνα στο Μπιλμπάο, όπου το παθιασμένο ισπανικό κοινό παρακολούθησε καταδύσεις διάρκειας τριών δευτερολέπτων που κόβουν την ανάσα, η αφρόκρεμα του Cliff Diving θα συναντηθεί και πάλι για την τελική αναμέτρηση της σεζόν στο Γιουκατάν του Μεξικό, στις 18 Οκτωβρίου, ώστε να στεφθούν οι άνδρες και γυναίκες πρωταθλητές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ