History Channel: Στην Ολυμπιάδα μπορεί να ανήκει ο τάφος στην Αμφίπολη

Article featured image
Article featured image

Στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Αλέξανδρου, πιθανόν να ανήκει ο τάφος στην Αμφίπολη, σύμφωνα με το History Channel.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, οι αρχαιολόγοι που ανασκάπτουν τον Τύμβο Καστά, βρέθηκαν μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη: δύο πελώρια γλυπτά μέσα στον τάφο, που φυλούν την είσοδο του θαλάμου. Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές, η παρουσία αυτών των γυναικείων γλυπτών, γνωστές ως Καρυάτιδες, υποδηλώνουν σαφώς πως ο τάφος ανήκει στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του μεγάλου πολεμιστή και βασιλιά της Μακεδονίας, Μέγα Αλέξανδρο.



Η ανακάλυψη των δύο Καρυάτιδων, προστίθεται, που ουσιαστικά καθρεφτίζουν η μία την άλλη στις δύο πλευρές της μαρμάρινης εισόδου, τώρα τροφοδοτούν εικασίες πως ο τάφος ανήκει σε μια εξέχουσα γυναικεία φιγούρα από την εποχή του Αλεξάνδρου.



Στο τέλος του άρθρου πάντως φιλοξενείται και η άποψη της αρχαιολόγου Όλγας Παλαγγιά, που ισχυρίζεται ότι ο τάφος είναι ρωμαϊκός


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Οι τουρίστες θα πρέπει να πληρώνουν πλέον είσοδο στα εθνικά μουσεία της Βρετανίας

Article featured image

Αστρονόμοι ανακάλυψαν υπερσπάνιο άστρο από το αρχαίο σύμπαν

Article featured image

Σε ιαπωνικά νησιά, η εξαφάνιση 131 γατών έφερε την επιστροφή ενός πουλιού