Κυβέρνηση Αυστραλίας: «Εχουμε δουλειές, ελάτε»

Article featured image
Article featured image

Καθώς στα δικά μας τα μέρη η ανεργία καλπάζει και οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας έχουν μετατραπεί για τον περισσότερο κόσμο σε όνειρο θερινής νυχτός, στο βασίλειο των καγκουρό κάνουν έκκληση για εισαγόμενο εργατικό δυναμικό με σκοπό να «καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κυβέρνηση της Αυστραλίας σχεδιάζει την προσέλκυση από το εξωτερικό μηχανικών αυτοκινήτων, μαραγκών, κτιστών, παιδοκόμων, φροντιστών ηλικιωμένων, μαγείρων, νοσοκόμων, διευθυντών επιχειρήσεων και πολλών άλλων κατηγοριών, με 10% χαμηλότερες αμοιβές από αυτές που προβλέπουν οι προϋποθέσεις παροχής βίζας 457 σε αλλοδαπούς τεχνίτες και επαγγελματίες.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα χαλαρώσει τα γλωσσικά κριτήρια έκδοσης της επίμαχης βίζας, ώστε να εξασφαλίζουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία αλλοδαποί τεχνίτες με περιορισμένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η μεγάλη έλλειψη ειδικευμένων χεριών απειλεί διάφορους κλάδους της παραγωγής με σημαντικό κόστος στην εθνική οικονομία.

Τα συνδικάτα όμως την κατηγορούν ότι υιοθετεί τις προτάσεις της εργοδοσίας για μαζική εισαγωγή φθηνών εργατικών χεριών που θα λειτουργήσουν ως μοχλοί πίεσης στους ντόπιους εργαζομένους, οι οποίοι απορρίπτουν υψηλές αμοιβές για εκτός έδρας εργασία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ