Θαύμαζε τον ισλαμικό κόσμο [ποιος ήταν ο δεύτερος Αμερικάνος δημοσιογράφος που αποκεφαλίστηκε]

Article featured image
Article featured image

Από τον Αύγουστο του 2013 αγνοούνταν στη Συρία ο Στίβεν Σότλοφ, ο φερόμενος ως ο δεύτερος Αμερικανός δημοσιογράφος που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές.

Ο Στίβεν ήταν για πολλά χρόνια ανταποκριτής της Μέσης Ανατολής και εργαζόταν μεταξύ άλλων για το περιοδικό «Time», την εφημερίδα «Christian Science Monitor» και την επιθεώρηση «World Affairs Journal».

Κάλυπτε τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Τουρκία ενώ είχε μείνει αρκετό καιρό και στην Υεμένη.

Ο Σότλοφ ήταν 31 ετών, μιλούσε αραβικά με ευφράδεια και οικείοι του λένε πως έτρεφε θαυμασμό για τον ισλαμικό κόσμο. Είχε μεγαλώσει στη Φλόριντα των ΗΠΑ ενώ άρχισε να γράφει για εφημερίδες όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Ως δημοσιογράφος άρχισε να εργάζεται από τότε που τέλειωσε τις σπουδές του, το 2005.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Σότλοφ είχε ταξιδέψει επανειλημμένα στα πιο επικίνδυνα μέρη της Μέσης Ανατολής διαβεβαιώνοντας τους φίλους του πως έχει συνείδηση των κινδύνων.

Λίγες μέρες μετά τον αποκεφαλισμό του Φόλει και αφού οι τζιχαντιστές είχαν προειδοποιήσει πως ο Στίβεν Σότλοφ θα ήταν ο επόμενος, η μητέρα του είχε δημοσιεύσει ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο εκλιπαρούσε τους απαγωγείς του γιου της να τον απελευθερώσουν.

Όσο καιρό αγνοούνταν, η οικογένεια του προσπάθησε να κρατήσει μυστική την απαγωγή ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ενδεχόμενη απελευθέρωση του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ