Ο Ισπανός πυροσβέστης που έγινε ήρωας [αρνήθηκε να συνεργαστεί στην έξωση γιαγιάς από το σπίτι της]

Article featured image
Article featured image

Καθώς κρύος ιδρώτας ήδη λούζει πολύ κόσμο στην Κύπρο στο ορατό πλέον ενδεχόμενο εκποίησης της πρώτης κατοικίας, η ακόλουθη ιστορία από την Ισπανία, όπου οι εξώσεις έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, παραδειγματίζει και προβληματίζει.

Η ιστορία έρχεται από τη Λα Κορούνια, όπου ο πυροσβέστης Ρομπέρτο Ρίβας έχει γίνει ήρωας, μετά που αρνήθηκε να συνεργαστεί στην έξωση 85χρονης που έχανε το σπίτι της επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το στεγαστικό της δάνειο.

Ο Ρίβας τιμωρήθηκε από την πολιτεία με πρόστιμο 600 ευρώ για την άρνησή του να υπακούσει στις διαταγές να σπάσει το λουκέτο της εισόδου, επιβραβεύτηκε όμως από τον κόσμο και από συναδέλφους του σε Μαδρίτη, Βαλένθια, Καταλονία και άλλες περιοχές που ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Όταν βρέθηκε στο δικαστήριο, αποθεώθηκε με χειροκροτήματα από τους συναδέλφους του και μέλη του «Συνδέσμου θυμάτων στεγαστικών δανείων».

«Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες» δήλωσε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Αυτό που υπάρχει σε πολλά skincare προϊόντα ίσως σε εκπλήξει

Article featured image

Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον καύσωνα στην Ευρώπη (μέσα σε μία εβδομάδα)

Article featured image

Απολίθωμα δεινοσαύρου αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 30 εκατ. δολάρια