Θες να γνωρίσεις τα 4 Αρχαία Θέατρα της Κύπρου;

Article featured image
Article featured image

Η παρουσίαση του βιβλίου «Τα Αρχαία Θέατρα της Κύπρου» της Ανθής Αντωνιάδου, από τις Εκδόσεις Εν Τύποις θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου στις 19.30 στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας του Ιδρύματος Σεβέρη, Ερμού 285 στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Γιώργος Παπασάββας. Η ηθοποιός Αννίτα Σαντοριναίου και η συγγραφέας, θα αναγνώσουν αποσπάσματα από αρχαίο δράμα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Σύντομη παρουσίαση του βιβλίου:

Η έκδοση «Τα Αρχαία Θέατρα της Κύπρου» αποτελεί μια προσπάθεια λεπτομερούς παρουσίασης των μέχρι σήμερα ευρεθέντων τεσσάρων αρχαίων Θεάτρων της Κύπρου, δηλαδή αυτό της Νέας Πάφου, του Κουρίου, των Σόλων και της Σαλαμίνας, με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα, τις φιλολογικές και επιγραφικές μαρτυρίες. Αυτό το πρωτότυπο για το είδος του βιβλίο, πλουσιότατα εικονογραφημένο, συχνά με σπάνιες φωτογραφίες, άρτια επιμελημένο από τον εκδοτικό οίκο Εν Τύποις, αποτελεί ένα εμπεριστατωμένο έργο αναφοράς για την Κυπριακή αρχαιολογία. Η έκδοση αποτελεί σημαντική πηγή ιστορικής και αρχαιολογικής πληροφόρησης. Φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξέλιξη της έρευνας σχετικά με την κατανομή των δημόσιων κτηρίων στα πλαίσια της αστικής ανάπτυξης των πόλεων και στην ανίχνευση των απαρχών της κυπριακής θεατρικής αρχιτεκτονικής και των στοιχείων που τη διαμόρφωσαν. Ρίχνει παράλληλα φως στο χαρακτήρα της κυπριακής κοινωνίας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους στους οποίους ανήκουν τα κυπριακά αρχαία Θέατρα.

Σχετικά με τη συγγραφέα:

H Ανθή Αντωνιάδου κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλασική, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Αρχαιολογία από το Université de Provence της Γαλλίας με πεδίο έρευνας την αρχαιολογία των Αρχαίων Θεάτρων του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Σύγχρονo Θεάτρο Αθήνας Γιώργου Κιμούλη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ