Τα «Χάπια Σούπερμαν» σκότωσαν 4 ατομα στην Αγγλία

Article featured image
Article featured image

Υπάρχει ένα μυστήριο με τη φουρνιά των ροζ χαπιών ecstasy, τα οποία έχουν το σήμα του Σούπερμαν και το σχήμα του διαμαντιού.

 

Τα χάπια αυτά, οδήγησαν σε οδυνηρό θάνατο τέσσερις νεαρούς στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια των εορτών, δυο Λιθουανοί στο Ipswich, ο 22χρονος Justas Ropas και ο 24χρονος Gediminas Kulokas, πέθαναν αφότου πήραν τα λεγόμενα «χάπια Σούπερμαν».

Οι θάνατοι του 20χρονου John Hocking από το Rendlesham του Suffolk και του 27χρονου Daniel Bagnall από το Telford ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, έχουν συνδεθεί και αυτοί με τα θανατηφόρα χάπια.

Η αστυνομία του Suffolk έδρασε γρήγορα και τύπωσε φυλλάδια σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες, προειδοποιώντας τον κόσμο για τα εν λόγω χάπια. Για αυτά τα παιδιά όμως, η προειδοποίηση έφτασε πολύ αργά.

Αν όπως υποψιάζονται οι αρχές, τα χάπια που σκότωσαν τους νεαρούς είναι από την ίδια φουρνιά που αρχικά εντοπίστηκε στην Ολλανδία και το Βέλγιο πριν από ένα μήνα περίπου, τότε μιλάμε για μερικά από τα πιο επικίνδυνα χάπια στην ιστορία.

Τα ροζ χάπια Σούπερμαν τα οποία βρέθηκαν στην Αγγλία, περιείχαν εξαιρετικά υψηλές ποσότητες PMMA (173mg), κάτι που ουσιαστικά τα έκανε θανατηφόρα. Τα χάπια ecstasy που περιέχουν PMA ή PMMA, συνήθως περιέχουν γύρω τα 50mg. Ακόμα και αυτά τα επίπεδα όμως ήταν αρκετά ώστε να προκαλέσουν 29 θανάτους πέρυσι στην Αγγλία και την Ουαλία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ