Πάμε αγροτουρισμό;

Article featured image
Article featured image

Τα χωριά της Κύπρου έχουν πολλά να μας προσφέρουν και ακόμα περισσότερα να δείξουν στον επισκέπτη που επιλέγει για την ξεκούραση του την ύπαιθρο και τον αγροτουρισμό.

 

Αν λοιπόν θέλετε να αποδράσετε από την πόλη και να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο ή τριήμερο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο αγροτουρισμός σαφώς προσφέρει πολύ καλές επιλογές σε όμορφα χωριά, μέσα στη φύση και μαζί τους αγνούς ανθρώπους της υπαίθρου.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε πέντε από τα πρόσφατα αναπαλαιωμένα αγροτουριστικά καταλύματα τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε ανά πάσα στιγμή:



 

 



 

Arsorama Village Homes [Άρσος, επ. Λεμεσού]



Το Arsorama Village Homes είναι ένα συγκρότημα παραδοσιακών διαμερισμάτων που βρίσκεται στο χωριό Άρσος, 40 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό. Όλα τα διαμερίσματα του διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και έχουν πρόσβαση σε μια κεντρική πλακόστρωτη αυλή. Τα πετρόκτιστα διαμερίσματα του Arsorama, περιλαμβάνουν τραπεζαρία, ευρύχωρο σαλόνι, δορυφορική τηλεόραση, ενώ σε όλους τους χώρους υπάρχει δωρεάν wi-fi. Στο μπάνιο θα βρείτε παντόφλες και στεγνωτήρα μαλλιών. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο κοινόχρηστο lounge με το τζάκι και την καλωδιακή τηλεόραση.

Το χωριό Άρσος διαθέτει μουσεία, ιστορικά μνημεία, μονοπάτια πεζοπορίας, αλλά και ένα ωραίο Tea Shop

 Η διαμονή στα διαμερίσματα του Arsorama είναι στα 100 ευρώ το βράδυ για δυο άτομα. Το πρόγευμα είναι επιπλέον χρέωση 7 ευρώ ανά άτομο.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 25817000.



 

ΠΟΛΥΤΙΜΟ [Πάνω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας]



Το ΠΟΛΥΤΙΜΟ είναι ένα ευρύχωρο αγροτουριστικό σπίτι με δυο υπνοδωμάτια που βρίσκεται στο χωριό Πάνω Λεύκαρα. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 12ου αιώνα και είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα και ξύλο. Το κτίριο ανακαινίστηκε πρόσφατα και μέσα έχουν τοποθετηθεί ξεχωριστά έπιπλα και αντικείμενα που επιλέχτηκαν με ιδιαίτερη προσοχή. Το πλήρες εξοπλισμένο σπίτι διαθέτει άνετο σαλόνι με τηλεόραση και τζάκι, τραπεζαρία, παραδοσιακή κουζίνα με σύγχρονες συσκευές, πλυντήριο ρούχων, σίδερο και στεγνωτήρα μαλλιών.

Η εξωτερική σκάλα του σπιτιού, οδηγεί στα δύο υπνοδωμάτια τα οποία μοιράζονται μια μεγάλη βεράντα που έχει θέα ολόκληρο το χωριό.

Η πλακόστρωτη αυλή του ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ, η οποία είναι γεμάτη λουλούδια και δέντρα, είναι το κατάλληλο περιβάλλον για ηρεμία και ξεκούραση.

Υπάρχει δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Η διαμονή στο ΠΟΛΥΤΙΜΟ, είναι στα 690 ευρώ την βδομάδα και μπορούν να μείνουν από 2 μέχρι 4 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 99613771.



 

Avalon Village Houses [Φασούλα, επ. Λεμεσού]



Το Avalon Village Houses βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Φασούλα, λίγο πιο έξω από τη Λεμεσό. Το συγκρότημα διαθέτει 7 ατομικά παραδοσιακά διαμερίσματα τα οποία μοιράζονται μια κοινή αυλή, κήπο και πισίνα.

Το κάθε διαμέρισμα διαθέτει μια μικρή κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων και ψυγείο, καθιστικό, κλιματισμό, τζάκι, βεράντα, δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν Wi-Fi.

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στην εξωτερική πισίνα (εφόσον το επιτρέπει ο καιρός) ή να απολαύσουν ένα ποτό στη βεράντα, η οποία προσφέρει πανοραμική θέα προς το βουνό.

Οι παραλίες της Λεμεσού απέχουν μόλις 20 λεπτά από το Avalon Village Houses.

Η διαμόνή στο Avalon Village Houses, αρχίζει από 45 μέχρι 59 ευρώ το βράδυ, ενώ υπάρχει έκπτωση 20% για κρατήσεις πάνω από 4 βράδια.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 25452952.



 

Leonidas Village Houses [Γουδί, επ. Πάφου]



Το Leonidas Village Houses, βρίσκεται στο χωριό Γουδί, περίπου 20 λεπτά μακριά από την πόλη της Πάφου. Διαθέτει 5 παραδοσιακά, πέτρινα σπιτάκια τα οποία μοιράζονται τον κήπο και την πισίνα του συγκροτήματος.

Όλα τα στούντιο και διαμερίσματα διαθέτουν βεράντα με άμεση πρόσβαση στην πισίνα, κλιματισμό, σύγχρονη κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων, δωρεάν wi-fi, ενώ όλοι οι επισκέπτες λαμβάνουν δωρεάν καλάθι με φρούτα κατά την άφιξη τους.

Τα καταλύματα του Leonidas Village Houses, έχουν πανοραμική θέα προς το χωριό Γουδί και τα γύρω βουνά, ενώ βρίσκονται 5χλμ. μακριά από το γραφικό λιμανάκι της Πόλης Χρυσοχούς.

Η διαμονή στο Leonidas Village Houses, αρχίζει από 30 μέχρι 80 ευρώ το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στα 99638491 26955588.



 

Vavla Rustic Retreat [Βάβλα, επ. Λάρνακας]

 



Το Vavla Rustic Retreat είναι ένα βραβευμένο αγροτουριστικό κατάλυμα που βρίσκεται στο διατηρητέο ​​χωριό Βάβλα, δυτικά της Λάρνακας. Το αναπαλαιωμένο κτίριο του 19ου αιώνα προσφέρει στούντιο και διαμερίσματα με κανονική ή μικρή κουζίνα και θέα στην εσωτερική πλακόστρωτη αυλή.

Τα κλιματιζόμενα στούντιο και διαμερίσματα με τους πέτρινους τοίχους και τα έπιπλα αντίκες, περιλαμβάνουν σαλόνι, δορυφορική τηλεόραση LCD, τραπεζαρία, ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγείο, καφετιέρα και φούρνο μικροκυμάτων και δωρεάν wi-fi.

Σε απόσταση 1χλμ. από το κατάλυμα, θα συναντήσετε το περιβόλι της οικογένειας. Μπορείτε να μαζέψετε εποχικά φρούτα ή να συμμετάσχετε σε αγροτικές δραστηριότητες και στη διαδικασία παραγωγής λαδιού.

Το χωριό Βάβλα, είναι ιδανικό για πεζοπορία και ποδηλασία.

Η διαμονή στο Vavla Rustic Retreat αρχίζει από 55 μέχρι 120 ευρώ. Το πρωινό σερβίρεται με επιπλέον χρέωση σε ένα κοντινό εστιατόριο που απέχει μόλις 2 λεπτά με τα πόδια.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 96865404.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ