Ποιο κυπριακό τραγούδι θα πάει τελικά στη Eurovision;

Παρόλο που ο θεσμός της Eurovision δεν θεωρείται «σοβαρός» από τους «σοβαρούς» μουσικούς και άλλους πολλούς που ζουν ανάμεσά μας, εντούτοις, εμείς που δεν θεωρούμαστε σοβαροί, παρακολουθούμε (όχι δα και με αγωνία) τη σοβαρή διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στο διαγωνισμό.

Αν μη τι άλλο, ανάμεσα σε όλα τα τραγούδια που συμμετείχαν στη διαδικασία, ήταν κάποια που μας ανάγκασαν να τα σφυρίξουμε στο μπάνιο, ενώ ακόμα περισσότερο απολαυστικά ήταν και ορισμένα καυστικά πλην όμως εύστοχα tweets για κάποιες από τις συμμετοχές -γνωστό ότι, όσα δεν βλέπεις στην τηλεόραση τα βλέπεις στο twitter!

Με αυτά και με τ' άλλα, φτάσαμε αισίως στη φάση των 6, ενώ σε λιγότερο από μια βδομάδα θα ξέρουμε ποια από τις 6 προτάσεις θα κερδίσει τελικά το εισιτήριο για τη Βιέννη, μέσα Μαΐου.

Θα ξέρουμε ποιος καλλιτέχνης ή σχήμα θα έχει μια καλή ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες-ικανότητές του μπροστά σε εκατομμύρια Ευρωπαίους.

Να θυμίσουμε πως, αν και ο διαγωνισμός προσελκύει κυρίως νέους καλλιτέχνες που στοχεύουν στη διάκριση και την αναγνώριση, καλή ώρα όπως οι δικοί μας φετινοί συμμετέχοντες, πολλοί είναι οι καθιερωμένοι καλλιτέχνες που έχουν δώσει το «παρών» τους όλα αυτά τα χρόνια: Νάνα Μούσχουρη, Βίκυ Λέανδρος, Olivia Newton John, Celine Dion, Cliff Richard και Shadows -οι ΑΒΒΑ έγιναν διάσημοι, αφότου κέρδισαν τον διαγωνισμό το 1974. Οπότε, ίσως τελικά να μην είναι και τόσο καρναβάλι η Eurovision. Ή τουλάχιστον, μπορεί να μην ήταν πάντα έτσι.

Ακούστε τα έξι τραγούδια και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Με ποιο από αυτά άραγε μπορούμε να κερδίσουμε το κοινό της Eurovision;

 

 

 

 

 

 


Σχετικα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)

10 εικόνες που σύντομα δεν θα τις βλέπουμε στην Κύπρο

Οδηγοί αυτοκινήτων στη Λευκωσία: Οι μεγάλοι αχάριστοι

«Εθύμωσε που της είπα ότι επάρκαρε πάνω στη ράμπα»

«Μικρός έπαιζα με δεινόσαυρους και αυτοκινητάκια. Παρόλα αυτά είμαι ομοφυλόφιλος»