ΘΟΚ και Εθνικό Θέατρο Ελλάδος ενώνουν δυνάμεις

Επισφραγίστηκε και επίσημα η συνεργασία Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος και Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την οποία τα δύο θέατρα προχωρούν στην εφαρμογή ενός προγράμματος καλλιτεχνικής συνεργασίας με σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου.

 


Article featured image
Article featured image

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 στο Θέατρο ΘΟΚ, παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, εκπροσώπων των ΜΜΕ και του προσωπικού του ΘΟΚ, οι Γιώργος Στεφανάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Τουμαζής, Πρόεδρος Δ.Σ. ΘΟΚ και ο Σωτήρης Χατζάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Με αφετηρία την κοινή αντίληψη για τον παιδευτικό χαρακτήρα του θεάτρου, η συμφωνία στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες: α) την μελέτη, έρευνα, ερμηνεία του Αρχαίου Δράματος, β) την ανάπτυξη και ενίσχυση της νεοελληνικής δραματουργίας, γ) το κλασικό και σύγχρονο παγκόσμιο ρεπερτόριο, δ) την έρευνα και τον πειραματισμό στα νέα θεατρικά ρεύματα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε κοινές καλλιτεχνικές δράσεις που ενισχύουν τις τελεστικές καταγωγές του θεάτρου, τον διαθρησκευτικό διάλογο και τον θρησκευτικό τουρισμό, που θα αναδείξουν τις κοινές ρίζες και τον κοινό πολιτισμό και θα ενισχύσουν τους δεσμούς των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα η συμφωνία θα περιλαμβάνει ανταλλαγές παραστάσεων, συμπαραγωγές, αμοιβαίες μετακλήσεις καλλιτεχνών, θεωρητικών του θεάτρου, τεχνικών και γενικά ατόμων διαφόρων θεατρικών ειδικοτήτων, εκπαιδευτικά προγράμματα, διδασκαλίες, σεμινάρια, διαλέξεις κ.ά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ