Οι πιλότοι του μοιραίου F16 ήταν έμπειροι

Οι δύο άτυχοι Έλληνες πιλότοι, που επέβαιναν στο ελληνικό αεροσκάφος F-16 το οποίο συνετρίβη κατά τη διαδικασία της απογείωσης από την αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, ήταν έμπειροι στο επάγγελμα τους με περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης.

 


Article featured image
Article featured image

Οι έμπειροι πιλότοι, ήταν ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και ο επίσης σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών.



Ο σμηναγός (Ιπτάμενος) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, ήταν έγγαμος με ένα γιο και είχε σύνολο 1.459 ωρών πτήσεως σε μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16.



Ο σμηναγός (Ιπτάμενος) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, ήταν έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη. Ο σμηναγός Ζάγκας είχε σύνολο 1.128 ωρών πτήσεως σε μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Η σύζυγος του σμηναγού Ζάγκα παρακαλούσε τον άντρα της να μην την αφήσει μόνη της για το διάστημα του ενός μηνός, που επρόκειτο να διαρκέσει η άσκηση επειδή το ένα παιδί τους είναι νεογέννητο.

 

Ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης

 

Ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας



Το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεων.

Στην Αθήνα, κηρύχθηκε τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα 27 Ιανουαρίου έως τις 29 Ιανουαρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ