Βρέθηκε φέρετρο με τα αρχικά του συγγραφέα του Δον Κιχώτη

Οι ιστορικοί που αναζητούν εδώ και μήνες τον τάφο του μεγαλύτερου συγγραφέα της Ισπανίας, ο οποίος έγραψε τον Δον Κιχώτη, ανακοίνωσαν πως βρήκαν υπολείμματα από ένα κομματιασμένο φέρετρο θαμμένο σε ένα μοναστήρι της Ισπανίας, με τα αρχικά του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Θερβάντες ενταφιάστηκε στη Μαδρίτη το 1616, την ίδια εβδομάδα που πέθανε και ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν βρεθεί κάποια οστά και ένα φέρετρο μετά από το σκάψιμο που έγινε σε μια παλαιά κρύπτη του μοναστηριού χτισμένη με πέτρες. Ένα κομμάτι από το κατεστραμμένο φέρετρο είχε καρφωμένα πάνω του τα γράμματα «M» και «C».

Ωστόσο, ένας από τους εγκληματολόγους-ανθρωπολόγους που συνεργάζεται με την ομάδα των ιστορικών επέστησε την προσοχή των ερευνητών στο ευρήματα τα οποία χαρακτηρίζονται πάντως προκαταρκτικά.

Σύμφωνα με τον ερευνητή ιστορικό, Φρανσίσκο Εξτεμπερία «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε βρει τα λείψανα του Θερβάντες, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτό είναι το φέρετρο του Θερβάντες. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε βρει ένα πολύ κατεστραμμένο φέρετρο και μερικά θρυμματισμένα οστά σε μια γωνιά της κρύπτης».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ