Η Ατέλειωτη Ιστορία της Αμμοχώστου [σε ένα βιβλίο]

«Αμμόχωστος: Η Ατέλειωτη Ιστορία» ένα βιβλίο γραμμένο από τον Γιάγκο Π. Κλεόπα, η παρουσίαση του οποίου, θα πραγματοποιηθεί στην Πύλη Αμμοχώστου, την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, στις 19.30 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Στο χώρο θα εκτίθενται φωτογραφίες της Αμμοχώστου που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο Αμμοχώστου.

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και στοχεύει σε μια περιεκτική παράθεση της Ιστορίας της Αμμοχώστου με τρόπο συνοπτικό, κατανοητό και ευανάγνωστο.

Απευθύνεται στους εκτοπισμένους της πόλης, αλλά και όλους τους Κυπρίους, που εδώ και 41 χρόνια υφίστανται τα δεινά της τουρκικής κατοχής.

Ενδιαφέρει επίσης όλους όσοι μελετούν την Ιστορία του τόπου και τη σημασία της Αμμοχώστου στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία και θα αποτελέσει ένα πολύτιμο συμπλήρωμα στη βιβλιογραφία τους.

Σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου συνέβαλαν έγκριτοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες με παρατηρήσεις και σχόλια.

Το βιβλίο καλύπτει την Ιστορία της Αμμοχώστου μέχρι τις μέρες μας, με αποφυγή πολιτικών θέσεων και απόψεων και με κύριο γνώμονα την ισορροπημένη και επιστημονική καταγραφή των γεγονότων.

Η πόλη έζησε και έδρασε για τέσσερεις σχεδόν χιλιετίες. Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης και περίλαμπρης Ιστορίας της, υπήρξαν περίοδοι δόξας και πλούτου, αλλά και εποχές παρακμής, καταστροφής και υποδούλωσης, με χειρότερη τη σημερινή, όπου η πόλη τελεί υπό καθεστώς παράνομης τουρκικής κατοχής. Παρ' όλα αυτά, η πόλη δεν λύγισε. Η μακραίωνη ιστορία της Αμμοχώστου συνεχίζεται, οι κάτοικοι θα επιστρέψουν και θα συνεχίσουν να γράφουν την ιστορία της πόλης, την Ατέλειωτη Ιστορία.    


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ