Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Σοφία. Μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει»

Μικροί και μεγάλοι, στην πόλη και επαρχία Λάρνακας θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον ίδιο το συγγραφέα, κ. Δημήτρη Μπασλάμ, να διαβάζει το παιδικό βιβλίο «Η Σοφία. Μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει», να συνομιλήσουν μαζί του και να τους υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου. 

 


Article featured image
Article featured image

Την παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου) στις 10.30 το πρωί στην ακριτική Αθηένου θα προλογίσει η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου Κ.Α’, κ. Δέσποινα Ζαννετίδου-Πουγεράση, ενώ στην πόλη του Ζήνωνα την ίδια μέρα στις 18.30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου κ. Κωστάκης Κατσώνης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, Σταυρούλα Κωνσταντίνου.

Το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο του Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και τις επιστήμες, έχει ως ηρωίδα τη Σοφία τη μέλισσα (μασκότ του Πανεπιστημίου Κύπρου), απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και αποτελεί μια εισαγωγή σε έννοιες όπως είναι η γνώση, η έρευνα και η καινοτομία.

Ο Δημήτρης Μπασλάμ είναι και δηλώνει μουσικός.

Ένας επαγγελματίας του χώρου που μέσα από την επιθυμία του για εξεύρεση άλλων εκφραστικών μέσων οδηγήθηκε στη συγγραφή παιδικών και εφηβικών βιβλίων, τη δημιουργία μουσικών παραστάσεων βασισμένων σε αυτά τα βιβλία αλλά και την έκδοση CD με τα κομμάτια των παραστάσεων σε δική του μουσική και στίχους και εκτέλεση γνωστών Ελλήνων και Κυπρίων μουσικών όπως είναι οι Γιάννης Χαρούλης, Αργύρης Μπακιρτζής, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες: 22894305


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ