Τσαλιγοπούλου & Βoğaz Μusique στη Λευκωσία

Με φρέσκο, σαρωτικό ήχο, αγαπημένα τραγούδια και ερμηνείες που καθηλώνουν, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι εξαιρετικοί μουσικοί που απαρτίζουν τους bogaz musique, παρουσιάζουν στη Μουσική Σκηνή RED στη Λευκωσία ένα πρόγραμμα με σεβασμό στην παράδοση αλλά και ανοιχτό σε πειραματισμούς!


Article featured image
Article featured image

Οι ιδιαίτερες ηλεκτρικές κιθάρες και τα τύμπανα με τα κρουστά συναντιούνται με το κανονάκι, το βιολί και τους μπαγλαμάδες, σε ένα μεθυστικό μουσικό διάλογο ανάμεσα στη φλόγα της Ανατολής και το πάθος της Δύσης.

Με σεβασμό στην παράδοση αλλά και ανοιχτοί στον πειραματισμό, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique συνδημιουργούν έναν καλοδουλεμένο, διαφορετικό και ήδη εδραιωμένο και δοκιμασμένο ήχο, τον “boğaz” ήχο, που μέσα του συμπλέουν οι πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί της Μεσογείου σε ένα γοητευτικό μουσικό χαρμάνι. Ένας ήχος που φυσά σαν αεράκι λυτρωτικό, όπως δηλώνει και η ερμηνεία της λέξης boğaz, που παρασύρει την ψυχή και το μυαλό σε ταξίδια και δρόμους που όλοι έχουμε μέσα μας, καταγεγραμμένα στο μουσικό μας DNA.

Η νέα ηχητική προσέγγιση, η προσεκτική επιλογή των τραγουδιών -από την παράδοση έως τον ηλεκτρισμό και την pop διάσταση των σύγχρονων μεγάλων επιτυχιών της-, η αισθαντική της ερμηνεία και ο μοναδικός τρόπος που η Ελένη Τσαλιγοπούλου επικοινωνεί με το κοινό στα live της, υπόσχονται μία απολαυστική, διονυσιακή και ασυνήθιστη συναυλιακή εμπειρία.

Τους boğaz musique απαρτίζουν οι: Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος - κιθάρες, μπαγλαμά, Καλαμάρας Βαγγέλης - τύμπανα, Αριστείδης Χατζησταύρου - κιθάρες, Απόστολος Τσαρδάκας - κανονάκι, βιολί, Χάρης Κελλάρης - κοντραμπάσο και ο Αργύρης Διαμαντής – κρουστά.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, Μουσική Σκηνή Red, παλιά Λευκωσία, 22.00. Πληροφορίες 22767711.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ