Αγία Νάπα χωρίς τίκι-τάνγκα;

Το εκκωφαντικό και ξέφρενο τίκι-τάνγκα στους δρόμους του κέντρου είναι ο ορισμός της αγιαναπίτικης νύχτας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Αγία Νάπα χωρίς ηχορύπανση δεν είναι Αγία Νάπα. Είναι κάτι άλλο. Κάτι που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε.

Ο Δήμαρχος της πόλης πάντως πιστεύει πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό και επιθυμητό και αναλαμβάνει μέτρα κατά της ηχορύπανσης «για την προστασία των τουριστών και των χιλιάδων επισκεπτών που κατακλύζουν κάθε χρόνο την περιοχή».

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Γιάννης Καρούσος είπε πως «μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος προχώρησε τους τελευταίους μήνες στην ετοιμασία χαρτών ήχου, αφού προηγήθηκαν μετρήσεις, προσομοιώσεις και αρκετές αναλύσεις. Κάθε υποστατικό θα λάβει μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα όρια του ήχου του και τις τεχνικές λεπτομέρειες τα οποία θα είναι και οι όροι των αδειών λειτουργίας του».

Εξήγησε ότι «κάθε υποστατικό που εκπέμπει ήχο θα πρέπει πριν την έκδοση άδειας λειτουργίας του να υποβάλει ακουστική μελέτη στην οποία θα αναλύεται το πώς θα ακολουθήσει το όριο που του δίδεται. Ταυτόχρονα θα προνοείται και η εγκατάσταση κόφτη έντασης ήχου».



Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος είπε πως «θα υπάρχουν και οι σχετικοί έλεγχοι από τον Δήμο Αγίας Νάπας για την τήρηση των ορίων αυτών. Η συγκεκριμένη πρόταση υλοποιείται στη βάση όσων εφάρμοσε ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος έλυσε αρκετά προβλήματα στο κέντρο σε σχέση με την ηχορύπανση».



Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «ο τουρισμός και οι χιλιάδες κόσμου που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Αγία Νάπα πρέπει να προστατευθούν. Υπάρχει πρόβλημα με την ηχορύπανση και μέχρι να βρεθεί και να ψηφιστεί μια σωστή νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή, εμείς οφείλουμε να βρούμε άλλες λύσεις».



Εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση ότι «η πρόταση για μείωση της ηχορύπανσης, η οποία έχει και τη στήριξη των Συνδέσμων των κέντρων αναψυχής, θα έχει θετικά αποτελέσματα. Το πρώτο βήμα έχει γίνει και τώρα προχωρούμε με την υλοποίηση της πρότασης».

 

Εμείς πάντως διερωτόμαστε. Σωστή η μείωση της ηχορύπανσης. Μήπως όμως θα πρέπει τότε ο Δήμος να προσελκύσει άλλου είδους τουρισμό; Δε θεωρούν όλοι οι τουρίστες σας την ηχορύπανση ως τέτοια, κύριε Δήμαρχε… Είναι αρκετοί που αυτό θέλουν. 

Ειδικά οι δικοί σας τουρίστες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ