Οι εργαζόμενοι μπορούν να βλέπουν πορνό στο διάλειμμά τους

Το πορνό, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα, σύμφωνα με έρευνες.

 


Article featured image
Article featured image

Πάνω σε αυτό στηρίχθηκε η απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να βλέπουν ανενόχλητοι εικόνες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους διαλείμματος στη δουλειά κι έτσι δεν συντρέχει κανένας λόγος απόλυσής τους.

Η απόφαση, που πιθανόν χαροποίησε χιλιάδες εργαζόμενους του «ισχυρού» φύλου, αφορά την υπόθεση του Τζουζέπε Ζ -όπως έγινε γνωστός- ο οποίος απολύθηκε από το εργοστάσιο της Fiat όπου εργαζόταν όταν αποκαλύφθηκε το 2008 πως κατά τη διάρκεια του διαλείμματός του παρακολουθούσε βίντεο με πορνό στον φορητό υπολογιστή του.

Ο εργαζόμενος κατέφυγε αρχικά σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο και παρ’ όλο που ο δικαστής δεν είχε καμία απόδειξη ότι το «χόμπι» του άνδρα κατά το διάλειμμά του επηρέαζε την υπόλοιπη βάρδιά του στον χώρο εργασίας του, έκρινε πως νομίμως απολύθηκε.

Ο Τζουζέπε όμως έφτασε έως το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο έκρινε πως «τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν ανεπαρκή για να αποδείξουν ότι ο εργαζόμενος έβλεπε πορνό κατά τη διάρκεια της εργασίας του» και δεν υπήρχε κανένας λόγος απόλυσής του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ