Για ποιο λόγο το CNN ζητά ταυτοποίηση λειψάνων του Αγίου Λαζάρου;

Μια ιστορία που συνδέει τη Λάρνακα και τη Μασσαλία, μια ξεχασμένη ιστορία για την ακρίβεια, φέρνει στην επικαιρότητα το CNN, συνεργείο του οποίου βρέθηκε στην Κύπρο τις προηγούμενες μέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, το συνεργείο του CNN ζήτησε κάτι πρωτάκουστο για την Ορθοδοξία από τον μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο.

Το αμερικανικό δίκτυο ζήτησε να του επιτραπεί να υποβάλει σε ραδιολογική ανάλυση άνθρακα και σε εξετάσεις DNA τα οστά του Αγίου Λαζάρου που βρίσκονται σε λειψανοθήκη στον ομώνυμο ναό στη Λάρνακα.

Και την ίδια ώρα να υποβάλει σε ανάλογες εξετάσεις τα οστά κάποιου άλλου Λαζάρου που βρίσκονται σε οστεοθήκη στη Μασσαλία. Ο λόγος που ζητάει κάτι τέτοιο το CNN είναι για να διαφανεί ποιος από τους δύο Λαζάρους είναι ο άγιος Λάζαρος ο Δίκαιος ή Τετραήμερος, ο φίλος του Χριστού από τη Βηθανία ή και εάν ταυτίζονται τα οστά.

Η Κυπριακή Εκκλησία εντούτοις αρνήθηκε την έρευνα, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αμφισβήτηση της πίστης. Ο εφημέριος του Ναού ανέφερε πως, ο ίδιος δεν θα μπορούσε να σταθεί μπροστά στους χριστιανούς αν επέτρεπε κάτι τέτοιο αφού θα έδειχνε ότι και ο ίδιος έχει αμφιβολίες. Τα οστά του Αγίου Λαζάρου στη Κύπρο βρέθηκαν τυχαία σε κρύπτη μετά από πυρκαγιά στη Ναό το 1972.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ