Μια βραδιά αφιερωμένη στη σύγχρονη κινούμενη εικόνα και τον πειραματικό ήχο

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Moving Silence πραγματοποιείται και φέτος στο Ίδρυμα ΆΡΤος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, στο πλαίσιο του 7ου X- Dream Festival.  

 


Article featured image
Article featured image

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:30 μ.μ. μουσικοί και συνθέτες θα συναντηθούν στο ίδρυμα ΆΡΤος για να ερμηνεύσουν ζωντανά στο κοινό μουσική που συνέθεσαν ειδικά για ταινίες χωρίς ήχο σύγχρονων δημιουργών της επιλογής τους. 

Οι θεατές θα έχουν μια μοναδική εμπειρία όπου οι μουσικοί θα ερμηνεύουν ζωντανά τη μουσική τους ενώ θα γίνεται παράλληλη προβολή της ταινίας που επέλεξαν και που τους ενέπνευσε για το κομμάτι που ερμηνεύουν. 

«O σύγχρονος κινηματογράφος μπορεί να ανακτήσει την εκφραστική ελευθερία του» λένε τα μέλη του Moving Silence.

«Κάθε ύφος εικόνας μπορεί να ωφεληθεί από τη γλώσσα του ήχου, ψηφιακού ή αναλογικού. Οι ζωντανές παραστάσεις ενισχύουν τα φιλμ καθώς οι μουσικοί μπορούν να φέρουν μια νέα πνοή ζωής στον βωβό κινηματογράφο, που, δυστυχώς, έμεινε σιωπηλός για πολύ καιρό».

Ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και ανταλλαγή μεταξύ μουσικών, καλλιτεχνών και κινηματογραφιστών, και αφήνοντας χώρο στον ζωντανό αυτοσχεδιασμό, η πλατφόρμα Moving Silence καλεί  το κοινό να έρθει σε επαφή με νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες, όπου ο ήχος και η εικόνα θα συναντηθούν με ασυνήθιστο και απροσδόκητο τρόπο.

Η πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών Moving Silence  ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο από τον μουσικό Marco Brosolo, τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch και τον παραγωγό Federico Bassetti με σκοπό να συνδέσει τις ρίζες του κινηματογράφου με την αισθητική της σύγχρονης εικόνας, τη ζωντανή παραγωγή μουσικής και πιθανές νέες τεχνολογίες. Είναι μια ποιητική, διαπολιτισμική προσπάθεια συνεργασίας σε μία εποχή υπερφορτωμένη με πληροφορίες.  Αγκαλιάζει τον πειραματισμό και τη συγχώνευση μεταξύ σύγχρονων μορφών οπτικής και ηχητικής. Εκδηλώσεις του Moving Silence έχουν οργανωθεί σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Οι παρουσιάσεις σύγχρονου πειραματικού ήχου για «σιωπηλές» ταινίες μικρού μήκους θα γίνουν στην Κύπρο από τους ακόλουθους:

Chikiss (RU - DE), Τάσος Στυλιανού (CY), Vangelino Currentzis (CY - RU), Ανδρέας Μουστούκης (CY), Tat-Tnabar (CY), Λευτέρης Μουμτζής (CY), DE KJ (MX - DE), Νεφέλη Κεντώνη (CY), Νεκτάριος Ροδοσθένους (CY), Δημήτρης Σπύρου (Acapella Solo Loop – CY), Κυριακή Ιακωβίδου και Παιδική Χορωδία Ergo Sum (CY).

 

11 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30

Είσοδος ελεύθερη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ