Το μενού, τα κοκτέιλ, ο καφές και τα macaron [Time Out Eating Awards 2015]

Βάζουμε πουκαμισάκι και παπιγιόν και πάμε στο Royal Hall, στην παλιά Λευκωσία, για να χειροκροτήσουμε μαζί με το Time Out Cyprus τα καλύτερα εστιατόρια για το 2015.

 


Article featured image
Article featured image

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη, ενώ το menu της βραδιάς θα επιμεληθεί ο νεαρότερος chef  που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin, Νίκος Καραθάνος, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους σεφ του εστιατορίου Cookoovaya Wise Cuisene, Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο, Περικλή Κοσκινά και Μάνο Ζουρνατζή.

 

Αναλυτικά το μενού με τα κρασιά που θα συνοδεύσουν κάθε πιάτο:

Μαριναρισμένα βασιλικά χτένια, συνοδευμένα από κους-κους με κουνουπίδι και κρέμα από κουνουπίδι. Συνοδεύεται από Cavalieri Lazaridi Λευκός Ξηρός Οίνος, εσοδείας 2014.

Carré αρνιού που συνοδεύεται από κολοκάσι γιαχνί και coulis δυόσμου. Συνοδεύεται από Μαγικό Βουνό Nico Lazaridi, Ερυθρός Ξηρός Οίνος, εσοδείας 2010.

Καραμελωμένο τσουρέκι συνοδευόμενο από κρέμα τσουρέκι και παγωτό Caffè mocha. Επιδόρπιος οίνος Κουμανδαρία ΕΤΚΟ Saint Nicholas.

Καφές Nespresso.

 



Η ομάδα των chefs του εστιατορίου Cookoovaya Wise Cuisene

 

Κατά τ’ άλλα, πριν καθίσουμε για το δείπνο και πριν δούμε επί σκηνής τους νικητές αλλά και όλους όσοι έφτασαν μια ανάσα πριν το νήμα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα δύο welcome drinks και συγκεκριμένα δύο κοκτέιλ που θα έχουν ως βάση του ουίσκι Grant’s.

Το «Grant’s Old Fashion» με Grant’s whisky, marmalade και bitter, αλλά και το «The fifth Generation» με Grant’s whisky, φρέσκο μήλο, σιρόπι μήλου και ginger ale.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Grant's Whisky

Επίσης, μαζί με τον καφέ της Nespresso, η οποία ως γνωστό παρουσιάζει τα Time Out Eating Awards 2015, θα απολαύσουμε και λαχταριστά macaron.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ