Πάμε στον ήλιο μέσω βίντεο υπερυψηλής ευκρίνειας της NASA

Πήγαμε στο φεγγάρι, στον Άρη, μάθαμε ότι ο δεύτερος έχει νερό, είδαμε από «απόσταση αναπνοής» τον Πλούτωνα, ανακαλύπτουμε συνεχώς καινούργιους πλανήτες που μοιάζουν με τη γη, τι άλλο θα μας δώσει την ευκαιρία η επιστήμη να δούμε;

 


Καμιά φορά, μεταξύ σοβαρού και αστείου, σκέφτεσαι πως, σε μερικές χιλιάδες χρόνια, ενδεχομένως και νωρίτερα, μπορεί να καταφέρουμε να φτάσουμε ακόμα και τον ήλιο.

Και μετά χαμογελάς, ίσως όπως χαμογελούσε ο άνθρωπος πριν 150 χρόνια όταν τους έλεγες πως θα πάει στο φεγγάρι.ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η NASA ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 1,5 ΧΡΟΝΟ

 

Πριν από μερικές ώρες η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα 30λεπτο video υπερυψηλής ευκρίνειας από τις διεργασίες που συμβαίνουν στον ήλιο!

Oι εικόνες για αυτό το Ultra - High Definition (UHD) βίντεο προέρχονται από τον δορυφόρο του προγράμματος SDO, που τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές του 2010. Ο δορυφόρος αυτός  περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και λαμβάνει εικόνες.

Το εντυπωσιακό αυτό video δημιουργήθηκε από το μοντάζ διαφορετικών λήψεων, προερχόμενων από το πρόγραμμα Solar Dynamics Observatory. H NASA καταγράφει μια σειρά από ηλιακές δραστηριότητες όπως οι ηλιακές εκλάμψεις και καταιγίδες.

Μέχρι λοιπόν να πάμε εμείς στον ήλιο, ας είναι τουλάχιστον να φέρνουμε αυτόν σε εμάς.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ