Πάμε στον ήλιο μέσω βίντεο υπερυψηλής ευκρίνειας της NASA

Πήγαμε στο φεγγάρι, στον Άρη, μάθαμε ότι ο δεύτερος έχει νερό, είδαμε από «απόσταση αναπνοής» τον Πλούτωνα, ανακαλύπτουμε συνεχώς καινούργιους πλανήτες που μοιάζουν με τη γη, τι άλλο θα μας δώσει την ευκαιρία η επιστήμη να δούμε;

 


Article featured image
Article featured image

Καμιά φορά, μεταξύ σοβαρού και αστείου, σκέφτεσαι πως, σε μερικές χιλιάδες χρόνια, ενδεχομένως και νωρίτερα, μπορεί να καταφέρουμε να φτάσουμε ακόμα και τον ήλιο.

Και μετά χαμογελάς, ίσως όπως χαμογελούσε ο άνθρωπος πριν 150 χρόνια όταν τους έλεγες πως θα πάει στο φεγγάρι.ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η NASA ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 1,5 ΧΡΟΝΟ

 

Πριν από μερικές ώρες η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα 30λεπτο video υπερυψηλής ευκρίνειας από τις διεργασίες που συμβαίνουν στον ήλιο!

Oι εικόνες για αυτό το Ultra - High Definition (UHD) βίντεο προέρχονται από τον δορυφόρο του προγράμματος SDO, που τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές του 2010. Ο δορυφόρος αυτός  περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και λαμβάνει εικόνες.

Το εντυπωσιακό αυτό video δημιουργήθηκε από το μοντάζ διαφορετικών λήψεων, προερχόμενων από το πρόγραμμα Solar Dynamics Observatory. H NASA καταγράφει μια σειρά από ηλιακές δραστηριότητες όπως οι ηλιακές εκλάμψεις και καταιγίδες.

Μέχρι λοιπόν να πάμε εμείς στον ήλιο, ας είναι τουλάχιστον να φέρνουμε αυτόν σε εμάς.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ