«Ερμού 1900 μέχρι σήμερα»

Την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ, η οδός Ερμού αναβιώνει και ζει τα χρόνια του 1900 μέχρι σήμερα.

 


Article featured image
Article featured image

Η γειτονιά παρουσιάζει την εκδήλωση «Ερμού 1900 μέχρι σήμερα» και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει όμορφες στιγμές, να γνωρίσει τους παλιούς τεχνίτες, τον κόσμο της Παλιάς Λευκωσίας τότε και σήμερα.

Ο δρόμος θα γεμίσει από σκηνές, φωνές και χρώματα, νοσταλγία και θύμησες.

Πάνω από 30 περίπτερα θα εκθέτουν παραδοσιακά επαγγέλματα και σύγχρονες τέχνες όπως: Καρεκλάς, Έκθεση παλαιών αντικειμένων, Ράφτης παραδοσιακών γιλέκων, Σμίλες/βελονάκι παραδοσιακό και σύγχρονο, Αγιογράφος, Αγγειοπλάστες, Καλαθάς, Ψαθάς, Τορνευτής Ξύλου, Σκαλιστής Ξύλου, Κατασκευές από γυαλί, Κατασκευές από υφάσματα και άλλα υλικά, Κατασκευές κοσμημάτων και άλλων χειροποίητων δημιουργιών και Μεταλλικές Κατασκευές.

Θα υπάρχουν επίσης παραδοσιακά εδέσματα όπως κουλλούρια, ραβιόλες, πουρέκκια, λοκμάδες, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, ελιές, κανναούρι, σαλέπι, εκμέκ καντεϊφ, μάντολες, λεμονάδες, κρασί και ζιβανία.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των νέων με τα σημαντικότερα επαγγέλματα και παραδόσεις του τόπου και το ανασκάλεμα της μνήμης των παλιών με θύμησες και αναπολήσεις. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ