Η αστυνομία της Δανίας κατεβάζει «προσβλητική» έκθεση φωτογραφίας με γυμνά γυναικεία σώματα

Εκεί που νομίζαμε ότι μόνο η αστυνομία Κύπρου συνηθίζει να κατεβάζει εκθέσεις και να προχωρά σε καταγγελίες για… «δημοσίευση αισχρού περιεχομένου σε δημόσιο χώρο» (βλέπε Πάολα Ρεβενιώτη), διαβάζουμε τελικά ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, η αστυνομία της Δανίας προχώρησε στο κλείσιμο μιας έκθεσης για το γυναικείο σώμα, σε πλατεία της Κοπεγχάγης, θεωρώντας το γυναικείο φυσικό γυμνό «άσεμνο».

«Δείχνω στη γυναίκα ότι είναι όμορφη και με αυτόν τον τρόπο μπορώ να βοηθήσω τις γυναίκες να αποδεχτούν τον εαυτό τους», είπε στο κανάλι TV2 της Δανίας η φωτογράφος Mathilde Grafström, στην οποία ανήκουν οι φωτογραφίες της έκθεσης με τίτλο «Γυναικεία ομορφιά».Δες όλες τις φωτογραφίες της έκθεσης ΕΔΩΗ αστυνομία χρησιμοποίησε την αιτιολογία ότι παρουσιάζει  το γυναικείο σώμα με τρόπο «προσβλητικό».

«Είναι εντελώς κατακριτέο αυτό. Καταστέλλουν την τέχνη μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εικόνες μου μπορεί να είναι προσβλητικές. Δείχνουν κάτι που βλέπετε όταν αλλάζετε ρούχα σε μια πισίνα», πρόσθεσε η φωτογράφος, τονίζοντας ότι η ιδέα της προέκυψε λόγω των δικών της ανασφαλειών για το σώμα της…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ