Μπήκαμε ξανά στο ίσως πιο παλιό παιχνιδάδικο της Λευκωσίας

«Κυρία Αθηνά, δεν σκεφτήκατε να κάνετε μια ανακαίνιση;» ρωτάω την ιδιοκτήτρια, ελπίζοντας πως θα πάρω την απάντηση που πήρα τελικά...

 


Article featured image
Article featured image

«Μα οι πελάτες μας μου λένε συνεχώς πως δεν πρέπει να αλλάξω τίποτε στο κατάστημα, από τη βιτρίνα ως ότι άλλο βλέπεις: παιχνίδια, διαρρύθμιση, κλπ».

Ένα μαγαζί γεμάτο ωραία παιχνίδια, στον πάλαι ποτέ εμπορικότερο δρόμο της πρωτεύουσας. Ένα μαγαζί γεμάτο αναμνήσεις! Ένα μαγαζί με 50 χρόνια ιστορίας.

Ίσως το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Λευκωσίας -ή τουλάχιστον ένα από τα παλαιότερα.

«Πριν από 15 μέρες είχαμε τα γενέθλιά μας. Κλείσαμε 50 χρόνια» μου λέει η κυρία Αθηνά Τσούμπρου, ιδιοκτήτρια του Be-Be στη λεωφόρο Μακαρίου.

«Και τι ήταν αυτό που σας βοήθησε να αντέξετε τόσα χρόνια και να έχετε πελάτες σταθερούς, που έρχονται ξανά και ξανά, παρά το γεγονός ότι άνοιξαν τα μεγάλα καταστήματα που κακά τα ψέματα έχουν πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας;».

«Η προσωπική επαφή με τον κόσμο που μπαίνει στο κατάστημά μας, το ωραίο σέρβις, η ποιότητα των παιχνιδιών μας, αλλά και οι καλές τιμές μας».

 



Είναι κι άλλα πράγματα, φυσικά, που βοήθησαν το Be-Be να είναι ακόμα εδώ, σε έναν δρόμο που τα τελευταία χρόνια σχεδόν έχει πεθάνει.

«Είμαστε ένα καθαρό παιχνιδάδικο, ενώ για πολλά χρόνια δουλεύαμε 18 ώρες την ημέρα» μου εξομολογείται η κυρία Αθηνά. «Πλέον όμως, πέραν από τον Δεκέμβριο που έχουμε πολλή δουλειά, επιλέγουμε να μην δουλεύουμε απογεύματα Τετάρτης και Σαββάτου, ούτε και Κυριακή. Να ζήσουμε κιόλας!» λέει χαμογελώντας.

Στο Be-Be που είχα μπει ξανά όταν ήμουν ακόμα παιδί, μπήκα ξανά σήμερα με τα δικά μου παιδιά, έπειτα από πολλά χρόνια. Πήραμε τα δωράκια μας, ενώ επίσης χαζέψαμε για ώρα τα λογής-λογής παιχνίδια που είναι τοποθετημένα στα ράφια του, τόσο στο ισόγειο (πρόκειται για τη βιτρίνα δίπλα στο πρώην Le Café, λεωφ. Μακαρίου Γ’ 14Β, τηλ. 22751773) όσο και στον τεράστιο υπόγειο χώρο!

 



«Υπόγειος Έκθεσις Παιχνιδιών - Toys Downstairs» γράφει στη βιτρίνα, πλην όμως η επιγραφή σε καμιά περίπτωση δεν σε προϊδεάζει για τη μεγάλη συλλογή που θα συναντήσεις κατεβαίνοντας τα σκαλιά!

Στο Be-Be θα βρεις παιχνίδια από τις αντιπροσωπείες που εισάγουν οι ίδιοι, όπως τα PlayGo, Kiddy Land, αλλά και τη συλλογή Revell που αφορά στον μοντελισμό, όπως επίσης και κλασσικά brands όπως Playmobil, Lego κλπ. «Στο κατάστημα έχουμε παιχνίδια από 1 μέχρι και 180 ευρώ, ενώ για τους προφανείς λόγους τα τελευταία τρία χρόνια θα έλεγα πως έχουμε εμπλουτίσει πολύ τη συλλογή με παιχνίδια κάτω των 50 ευρώ. Μάλιστα, κάθε χρόνο πάμε στη Γερμανία, στη Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιού στη Νυρεμβέργη, απ’ όπου παραγγέλνουμε παιχνίδια εταιρειών από όλο τον κόσμο».

 



Αν δεν έχεις πάρει ακόμα τα παιχνίδια σου για τις γιορτές, μάθε πως το Be-Be θα είναι ανοικτό και την παραμονή πρωτοχρονιάς, ενώ από βδομάδας επανέρχεται στα κανονικά ωράρια από τις 9.30 ως τις 18.30 (συνεχόμενο), εκτός απογεύματα Τετάρτης και Σαββάτου, ενώ κλειστό θα είναι και τις Κυριακές.

Να ευχηθούμε στο Be-Be να είναι εκεί άλλα 50 χρόνια και ακόμα περισσότερα!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ