Από πηλό, από γυαλί, από φωτιά, στοργή κι αγάπη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου διοργανώνει παρουσίαση της νέας του έκδοσης με τίτλο «Βαλεντίνος Χαραλάμπους. Από πηλό, από γυαλί, από φωτιά, στοργή κι αγάπη» και εγκαίνια της ομότιτλης έκθεσης την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στο κτήριο του Ιδρύματος στην Φανερωμένη, στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Η έκδοση παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Βαλεντίνου Χαραλάμπους, ενός από τους σημαντικότερους Κύπριους κεραμίστες με διεθνή καταξίωση.

Γεννήθηκε στο Βαρώσι το 1929 σε μια οικογένεια παραδοσιακών αγγειοπλαστών, σπούδασε στο Λονδίνο και στη συνέχεια κλήθηκε να οργανώσει το Τμήμα Κεραμικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Βαγδάτης, όπου εργάστηκε για 30 χρόνια. Με ενδιαφέρουσες πληροφορίες από το αρχείο του καλλιτέχνη και άλλες πηγές καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις πρώτες του εκθέσεις μέχρι και τα πιο σύγχρονα του έργα, η έκδοση αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη έρευνα για τον καλλιτέχνη που έγινε μέχρι σήμερα, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της δημιουργικής του πορείας.

Την έκδοση συνοδεύει ομότιτλη έκθεση που προβάλλει όλους τους άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκε και κινείται η δουλειά τού Βαλεντίνου καθ’ όλη την εξηντάχρονη του πορεία με αντιπροσωπευτικά έργα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 10.00 -19.00

Είσοδος ελεύθερη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ