Βρέθηκε σε ντουλάπι η πρώτη κάμερα που πήγε στο φεγγάρι [την έκρυψε ο Άρμστρονγκ πριν 40 χρόνια]

«Η τσάντα McDivitt», ο σάκος που είχε μαζί του ο Νηλ Άρμστρονγκ κατά την «άφιξη» του στο φεγγάρι, θα έπρεπε κανονικά να είχε αφεθεί μαζί με τα περιεχόμενα της στο διάστημα και να καταστραφεί. Όχι όμως, δεν έγινε έτσι…

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αποδεικνύεται, ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι, πήρε κρυφά στο σπίτι του μια σακούλα με αναμνηστικά από την αποστολή, συμπεριλαμβανόμενης και της κάμερας που χρησιμοποιήθηκε για το φιλμ «Ένα μικρό βήμα».


Είχε κρύψει τον εξοπλισμό σε ένα ντουλάπι του σπιτιού του, όπου παρέμεινε για τέσσερις δεκαετίες, και ανακαλύφθηκε από τη χήρα του, Κάρολ, μετά το θάνατο του.


Ο Allan Needell, επιμελητής του National Air and Space Museum στην Ουάσινγκτον, είπε: «έλαβα ένα μέιλ από την Κάρολ Άρμστρονγκ που έλεγε ότι ανακάλυψε σε μια από τις ντουλάπες του Νηλ έναν άσπρο υφασμάτινο σάκο με διάφορα πράγματα μέσα, που έμοιαζαν με αντικείμενα που ανήκουν σε ένα διαστημόπλοιο».

Μέσα στον σάκο υπήρχαν 17 αντικείμενα από την αποστολή Apollo 11, όπως η ζώνη πρόσδεσης του Άρμστρονγκ, προβολείς, και ένα γαλλικό κλειδί έκτακτης ανάγκης. Το πιο σημαντικό αντικείμενο όμως είναι η κάμερα 16mm (DAC) που χρησιμοποιήθηκε για να αποτυπωθεί η πρώτη άφιξη στο φεγγάρι, στις 20 Ιουλίου 1969.

Η κάμερα χρησιμοποιήθηκε για να κινηματογραφηθεί η κάθοδος του Άρμστρονγκ από τη σκάλα του διαστημόπλοιου, για να κάνει το περίφημο «Μικρό βήμα». Η κάμερα δεν είχε μέσα φιλμ…

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ