Οι 100 άνθρωποι που θα ταξιδέψουν στον Άρη [χωρίς επιστροφή]

Όπως είναι χρόνια τώρα γνωστό, ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός σε συνδυασμό με την εξάντληση των φυσικών πόρων είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μητέρα μας Γη.


Article featured image
Article featured image

Η μετανάστευση σε άλλους πλανήτες ως η μόνη διέξοδος στο πρόβλημα αυτό, ένα σενάριο που κάποτε προβαλλόταν επίσημα μόνο σε χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ, τώρα γίνεται πραγματικότητα.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είχαν το θάρρος να το τολμήσουν, και τώρα, δύο χρόνια μετά, ανακοινώθηκαν τα εκατό ονόματα των πρόθυμων εξερευνητών του διαστήματος για ένα one-way εισιτήριο στον πλανήτη Άρη!  

Η ιδέα μπορεί να ακούγεται σουρεαλιστική, υπάρχουν όμως άνθρωποι που πιστεύουν σ' αυτή, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων ονομάτων όπως η Space X του Elon Musk.

Η αποστολή Mars 1 προσπαθεί να κάνει το όραμα πραγματικότητα και ήδη έχει επιλέξει τους ανθρώπους που πρόκειται να μεταναστεύσουν στον Άρη μέσα στην επόμενη δεκαετία για να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας μόνιμης αποικίας.  

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε το 2013 και μετά από 202.000 αιτήσεις ο αριθμός μειώθηκε στους 1000 στον πρώτο γύρο και στους 660 στον δεύτερο. Τώρα ο αριθμός των υποψηφίων είναι 100.  

Γνωρίστε την ομάδα Mars 100 ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ