9 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την απιστία

Article featured image
Article featured image

1. Μπορεί να φταίει το DNA σας.

Εάν είστε από εκείνους που είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία, μπορείτε να κατηγορήσετε τα γονίδιά σας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Binghamton, βρήκαν ότι περίπου οι μισοί από όλους τους ανθρώπους που έχουν το γονίδιο DRD4, που είναι γνωστό και ως «δραστήριο γονίδιο» ήταν πιο πιθανό να προβούν σε προκλητικές κινήσεις και να απιστήσουν.

2. Οι γυναίκες πιστεύουν ότι οι άντρες που έχουν βαθιά φωνή είναι πιο πιθανό να απατήσουν.

Άσχημα είναι τα νέα για τους άντρες με μπάσα φωνή. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Individual Differences, οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άντρες που έχουν βαθιά φωνή είναι πιο πιθανό να απατήσουν. Οι ερευνητές ζήτησαν από γυναίκες να ακούσουν διαφορετικές φωνές αντρών και να τους κατατάξουν σε εκείνους που είναι πιο πιθανό να απατήσουν και σε εκείνους που είναι πιο πιθανό να κάνουν μακροχρόνιες σχέσεις ή να έχουν εφήμερα φλερτ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άντρες με μπάσα φωνή θεωρούνταν καλύτεροι για εφήμερες σχέσεις και ότι είναι πιο πιθανό να ξενοκοιτάξουν.

3. Οι Δημοκράτες είναι πιο ανεκτικοί στην απιστία από τους Ρεπουμπλικάνους.

Κι όμως, οι πολιτικές αντιλήψεις σχετίζονται με την απιστία. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την The Huffington Post, 14% των Δημοκρατών, σε αντιδιαστολή με 10% των Ρεπουμπλικάνων ανέφεραν ότι σίγουρα θα έδιναν μία δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους, εάν μάθαιναν ότι ο σύντροφός τους τους είχε απατήσει.

4. Η παράνομη σχέση αυξάνει τον κίνδυνο να πάθει κάποιος κάταγμα πέους.

Μια παράνομη σχέση δεν μπορεί μόνο να σου σπάσει την καρδιά, αλλά και να τραυματίσει τα γεννητικά σας όργανα. Ο Άντριου Κράμερ, ουρολόγος και βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, μελέτησε 16 περιπτώσεις κατάγματος πέους, από το 2007 έως το 2011 και οι μισοί από τους άντρες που χρειάστηκαν εγχείριση παραδέχτηκαν ότι τραυματίστηκαν ενώ είχαν εξωσυζυγική σχέση.

5. Όσοι απιστούν θεωρούν ότι η «νόμιμη» σχέση τους είναι πιο ελκυστική από την παράνομη σχέση τους.

Όσον αφορά την απιστία, η εμφάνιση δεν έχει καμία σημασία. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το site γνωριμιών Victoria Milan σε 4.000 μέλη, όσοι απιστούσαν έβρισκαν τους συντρόφους τους πιο ελκυστικούς από τις παράνομες σχέσεις τους.

6. Οι άντρες που απιστούν είναι πιο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή σε σχέση με εκείνους που είναι πιστοί.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, ο θάνατος από καρδιακή προσβολή είναι συχνό φαινόμενο για έναν άντρα που επιδίδεται σε σεξουαλική πράξη με το παράνομο αίσθημά του, σε περιβάλλον που δεν είναι οικείο.

7. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απιστήσουν, εάν είχαν απιστήσει και οι μητέρες τους.

Έρευνα που έγινε σε 2.000 άτομα, έδειξε ότι 73% των γυναικών που παραδέχτηκαν ότι έχουν απιστήσει, είχαν μητέρες που είχαν, επίσης, εξωσυζυγικές σχέσεις.

8. Η νέα γενιά θεωρούν ότι το διαδικτυακό φλερτ είναι μίας μορφής απιστία.

Για τη γενιά των millennials ένα emoticon μπορεί να κάνει τη ζημιά στη σχέση τους. Η ιστοσελίδα Fusion, ρώτησε 1.000 άτομα ηλικίας 18-34 ετών εάν θεωρούν το διαδικτυακό φλερτ ως απιστία και το 82% απάντησε θετικά.

9. Η Τετάρτη είναι η πιο συνηθισμένη ημέρα απιστίας

Σύμφωνα με το site Ashley Madison, η Τετάρτη και συγκεκριμένα από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα είναι η πιο δημοφιλής ημέρα και ώρα για να απιστήσει κανείς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ