Ο γύρος της Ευρώπης με ποδήλατο [μέσα από φωτογραφίες]

Article featured image
Article featured image

«Τα Τρία Εκατό: O γύρος της Ευρώπης με το ποδήλατο» είναι ο τίτλος της πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας που ανοίγει σήμερα Τρίτη 3 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία. Την έκθεση θα εγκαινιάσει την Τετάρτη 4 του μήνα (στις 19:00) η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου.



Η αιτία για τον οραματισμό και την έμπνευση για το ταξίδι που έγινε γνωστό με το όνομα «Τα Τρία Εκατό» δεν ήταν άλλη από τη δίψα για ζωή και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτά ώθησαν τον Αλέξανδρο Ιωάννου να ξεκινήσει από τη βόρεια Σκωτία, με ένα ποδήλατο που έφτιαξε ο ίδιος από άχρηστα υλικά, ένα ταξίδι με Εκατό ευρώ, σε Εκατό τοποθεσίες, σε Εκατό ημέρες, με τελικό προορισμό το νησί μας.

Στην πορεία ακολούθησαν και μοιράστηκαν την εμπειρία του ταξιδιού, ο Γιάννης Πασχάλης, εκκινώντας από την Ουαλία και ο Δημήτρης Διογένους, εκκινώντας από την Ισπανία.



Οι περιπέτειες των τριών νέων καταγράφονται από το ξεκίνημα του ταξιδιού τους στη σελίδα στο Facebook (The Three Hundreds / Tα Τρία Εκατό - #3x100s) κατορθώνοντας ταυτόχρονα τη φιλανθρωπική υποστήριξη του οργανισμού «Ένα Όνειρο Μια ευχή», για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.



Το ταξίδι αυτό διήρκησε 113 μέρες, και η διαδρομή περιελάμβανε 18 χώρες. Ένα χρόνο μετά, οι ίδιοι δηλώνουν πως το ταξίδι αποτέλεσε μια περιπέτεια ζωής, αφού αντίκρισαν μαγευτικά τοπία και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκπληκτικούς ανθρώπους.



Με την ευκαιρία αυτή, παρουσιάζεται μέσα από το φακό του Αλέξανδρου Ιωάννου μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας, η οποία αναδεικνύει και αποτυπώνει μερικές σημαντικές στιγμές του ταξιδιού προς την Κύπρο, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα μερικά από τα μαγευτικά τοπία της διαδρομής.



Η έκθεση με όνομα «Τα Τρία Εκατό: O γύρος της Ευρώπης με το ποδήλατο», φιλοδοξεί να μοιραστεί τις εμπειρίες των τριών νέων με όλους τους λάτρεις της περιπέτειας.



Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα διατίθεται φωτογραφικό υλικό προς πώληση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ