Θα συνεχίσει να υπάρχει το φιλμ [δεν κλείνει η Kodak]

Το κινηματογραφικό φιλμ θα συνεχίσει να υπάρχει και η Kodak δε θα κατεβάσει ρολά.


Article featured image
Article featured image

Φαίνεται ότι οι προσπάθειες γνωστών σκηνοθετών, όπως του Κρίστοφερ Νόλαν και του Κουεντίν Ταραντίνο, για τη διάσωση του φιλμ που όδευε μαθηματικά προς εξαφάνιση μετά την επικράτηση των ψηφιακών μέσων κινηματογράφησης, εισακούστηκαν από τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, μετά το κλείσιμο συμφωνιών με την Kodak για τη συνέχιση προμήθειας του ιστορικού μέσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι Sony Pictures, Paramount, NBC Universal, Warner Bros., 20th Century Fox, και Disney αποτελούν πλέον τους κύριους αγοραστές κινηματογραφικού φιλμ που θα συνεχίσει να παράγει η Kodak, εξασφαλίζοντας έτσι και τη βιωσιμότητα της εταιρείας εκτός από την διάσωση του μέσου.  

«To φιλμ ήταν  και θα παραμείνει ένα ζωτικό μέρος του πολιτισμού μας», δήλωσε ο CEO της Kodak Jeff Clarke. Και επισήμανε ότι «με την υποστήριξη των μεγάλων στούντιο, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κινηματογραφικό φίλμ, απαράμιλλης ποιότητας, ούτως ώστε να συνεχίσουν να αφηγούνται οι σκηνοθέτες τις ιστορίες τους και να αναδεικνύουν την τέχνη τους».

Να σημειωθεί ότι η Kodak είναι ουσιαστικά η μόνη εταιρεία που παράγει ακόμα κινηματογραφικό φιλμ, μετά την αποχώρηση της Fujifilm από την αγορά το 2013. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ