Είναι ζωντανή η μούμια που βρέθηκε σε στάση λωτού;

Η μούμια του βουδιστή μοναχού που χρονολογείται 200 ετών και βρέθηκε στη Μογγολία σε στάση διαλογισμού, όπως υποστηρίζουν οι βουδιστές είναι ζωντανή.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το BBC, μαρτυρίες βουδιστών μοναχών με υψηλή θέση στην ιεραρχία, υποστηρίζουν ότι ο μουμιοποιημένος μοναχός που θεωρούν ότι είναι ο πνευματικός δάσκαλος του Lama Dashi-Dorzho Itigilov, δεν είναι νεκρός αλλά είναι σε κατάσταση βαθέως διαλογισμού που οδηγεί σε ύπνωση.

Συγκεκριμένα ο επιστήμονας φυσικής του Θιβετιανού πνευματικού ηγέτη Δαλάι Λάμα, Μπάρι Κερζίν, δήλωσε στους Times της Σιβηρίας ότι ο μοναχός βρίσκεται στην σπάνια κατάσταση διαλογισμού που ονομάζεται «tubkdam». «Αν ο διαλογιστής μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε “tubkdam”», υποστηρίζει ο Κερζίν, «τότε γίνεται Βούδας».

Πάντως, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη, δύο ημέρες μετά, κατορθώσει να διαπιστώσουν τον λόγο που ο μοναχός είναι τόσο καλά διατηρημένος. Ωστόσο, κάποιοι το αποδίδουν στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Μογγολία.

Σημειώνεται ότι ο μουμιοποιημένος μοναχός ανακαλύφθηκε αφότου είχε κλαπεί από άνδρα, με σκοπό να τον πωλήσει στη μαύρη αγορά, αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Η μούμια φρουρείται στο Εθνικό Νεκροτομείο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη ή τα αποτελέσματα των ερευνών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ