Άδωνις: «Η μόνη κόκκινη γραμμή που έχει ο Βαρουφάκης είναι αυτή στο σακάκι του»

Για τα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής μίλησε σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης. Εστίασε, δε, στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Article featured image
Article featured image

«Απορώ πότε ο Βαρουφάκης βρίσκει την ευκαιρία έστω και να διαβάζει μία από τις εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών ή μία από τις υπουργικές αποφάσεις που πρέπει να βγάζει», είπε στην εκπομπή «Μία» για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Και συνέχισε: «Εγώ πήγαινα στο υπουργείο 7 το πρωί και έφευγα 11 το βράδυ και δεν προλάβαινα. Αυτός δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει να πηγαίνει τη μία στη Βενετία, την άλλη για τζόκινγκ, την άλλη στο Παρίσι, την άλλη να δίνει συνεντεύξεις και να είναι υπουργός Οικονομικών. Δεν το καταλαβαίνω».

«Είναι συμπαθέστατος, αλλά ως υπουργός Οικονομικών είναι παντελώς ανίκανος», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Πρέπει να φύγει σήμερα. Δεν κάνει για αυτή τη θέση. Είναι επικίνδυνος. Κάθε μέρα που μένει κάνει ζημιά στη χώρα. Έχει τσακωθεί με όλο τον πλανήτη την ώρα που εμείς χρειαζόμαστε βοήθεια από τους άλλους».

Από τα σχόλιά του δεν έλειψε και το ντύσιμο του υπουργού Οικονομικών.

«Εγώ δεν έχω τέτοιο κασκόλ (σ.σ.: εννοεί το κασκόλ Burberry που έχει). Είναι πολύ ωραίο κασκόλ, θα ήθελα να έχω κι εγώ ένα. Τον ζηλεύω γι' αυτό και συγχαίρω τη γυναίκα του που του το πήρε. Έχει καλό γούστο», είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και συμπλήρωσε: «Το σακάκι με την κόκκινη ρίγα τού είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Τον συγχαίρω για την επιλογή του, γιατί έχει και μια κόκκινη γραμμή την οποία πάντα κρατάει. Τις υπόλοιπες κόκκινες γραμμές, όπως είναι γνωστό, τις έχει ξεχάσει προ πολλού».

 



«Ταλαντούχος ο Τσίπρας, αλλά θα έχει κακό πολιτικό τέλος»

Όσο για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε: «Είναι συμπαθέστατος σαν άνθρωπος. Και ταλαντούχος πολιτικός, αναμφίβολα. Έχει άστρο. Προφανώς θα έχει κακό πολιτικό τέλος, διότι βιάστηκε. Έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά. Θα μπορούσε να έχει συμφωνήσει σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για την Προεδρία της Δημοκρατίας και θα είχε μια πολύ εύκολη πρωθυπουργική θητεία. Τώρα δεν έχει καμία ελπίδα».

Όταν ρωτήθηκε, δε, για τη σύντροφο του πρωθυπουργού, απάντησε: «Απ' ό,τι βλέπω, απ' τον τρόπο που κινείται, είναι και πολύ χαμηλού προφίλ και ευγενική, πολύ εντάξει».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ