Βλέπουμε πουλιά... για τα πουλιά της Κύπρου [Champions of the Flyway]

Ο διεθνής αγώνας πτηνοπαρατήρησης Champions of the Flyway στηρίζει τον Πτηνολογικό Σύνδεσμου Κύπρου στην εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στην παράνομη παγίδευση.


Article featured image
Article featured image

Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο διεθνής αγώνας πτηνοπαρατήρησης Champions of the Flyway, στο Εϊλάτ του Ισραήλ, με συμμετέχουσες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας αποτελεί εορτασμό του θαύματος της αποδημίας και προσπάθεια προστασίας των αποδημητικών διαδρόμων των πουλιών.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου έχει επιλεγεί για να λάβει τις εισφορές από τον αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου 2015, τις οποίες σκοπεύει να αξιοποιήσει για υλοποίηση εκστρατείας ευαισθητοποίησης ενάντια στην παράνομη παγίδευση πουλιών.

Η επιλογή, να λάβει ο Πτηνολογικός τις εισφορές αυτές, βασίστηκε σε μια ουσιαστική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών: η Κύπρος και το Ισραήλ μοιράζονται τους ίδιους μεταναστευτικούς διαδρόμους και πουλιά που φεύγουν από την Κύπρο πάνε στο Ισραήλ το φθινόπωρο και αντίστροφα την άνοιξη...

Η ομάδα του Πτηνολογικού λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα θα ανταγωνιστεί ομάδες από όλο τον κόσμο. Ο Πτηνολογικός με τη συμμετοχή του στοχεύει στην προώθηση παρόμοιων δραστηριοτήτων στην Κύπρο, σαν μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, καθώς και άλλων οφελών που μπορούν να προέλθουν από αυτό το είδος τουρισμού. Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πουλιών Εϊλάτ, το οποίο προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν το θαύμα της αποδημίας.

 

Πάρτε μια γεύση από τον περσινό αγώνα πτηνοπαρατήρησης «Champions of the Flyway»​



Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελεί έναν τέτοιο προορισμό, δυστυχώς όμως λόγω της αρνητικής εικόνας που έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της παράνομης παγίδευσης (μάθετε περισσότερα ΕΔΩ), ευαισθητοποιημένοι τουρίστες διαλέγουν άλλους προορισμούς και έτσι συνεχίζει να αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία με σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Στον αγώνα οι συμμετέχουσες ομάδες έχουν 24 ώρες για να καταγράψουν όσα περισσότερα είδη πουλιών μπορούν. Οι νικητές στον πρώτο αγώνα που διεξήχθει το 2014, οι Palestinian Sunbirders, κατέγραψαν 169 διαφορετικά είδη. Ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η νικήτρια ομάδα με τις περισσότερες καταγραφές ειδών πουλιών, ο Πτηνολογικός θα λάβει τις εισφορές για την εκστρατεία του.

Μπορείτε και εσείς να γίνετε υποστηρικτής αυτής της σημαντικής προσπάθειας ευαισθητοποίησης ενάντια στην παράνομη παγίδευση και ενημέρωσης για τον πλούσιο κόσμο των πουλιών μέσω του αγώνα Champions of the Flyway, κάνοντας μια εισφορά ΕΔΩ.



Φωτογραφία: Μ. Αποστολίδου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ