Ένας «Αγνοούμενος», δύο κοινότητες, μια παράσταση που συγκινεί

Τελευταία ενημέρωση: Η θεατρική παράσταση «Ο Αγνοούμενος» της Αλιέ Ουμανέλ, η οποία ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, την Κυριακή 29 Μαρτίου, αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους.

 


Article featured image
Article featured image

Στοχεύοντας η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης να αποτελέσει αφορμή και ευκαιρία γεφύρωσης των δύο κοινοτήτων, το Pafos2017 με τη συνεργασία του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει τη θεατρική παράσταση με το έργο «Ο Αγνοούμενος» της Τουρκοκύπριας συγγραφέως και σκηνοθέτριας Aliye Ummanel.

Μια παράσταση η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις και συγκίνησε το κοινό της Λευκωσίας.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο έργο που πραγματεύεται την οδύνη και το τραύμα της απώλειας με ευαισθησία αλλά και ελπίδα για την ειρήνη και συμβίωση σε μια κοινή πατρίδα.

Συγκεκριμένα καταπιάνεται με το τραύμα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και ασχολείται με την «μεταπολεμική κατάσταση», δεδομένου ότι «υπάρχουν τόσοι αγνοούμενοι, σε αυτή τη γη, όσο και κάτω από αυτή».

Η μητέρα χάνει τη μνήμη της. Ο παππούς δεν έχει φωνή. Ένας αγνοούμενος πατέρας.

Ένας νεαρός άνδρας ο οποίος έχει χάσει την ελπίδα και το νόημα της ζωής.  

Τι κι αν μάθουν πού βρίσκεται το σώμα του πατέρα;

Τι θα αλλάξει;

Θα μπορούσε η γη να απελευθερωθεί από τη θλίψη;

«Άραγε θα μπορούσε να υπάρξει ελπίδα ξανά;».

 

Στην παράσταση που θα παρουσιαστεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους, παίζουν οι ηθοποιοί: Erdoğan Kavaz, Hatice Tezcan, Erol Refikoğlu, İzel Seylani και Osman Ateş.

Κυριακή 29 Μαρτίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20.30. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 26932017.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ