Tα «Άλογα και παράλογα» της Λίας Βογιατζή

Ο Πολυχώρος Τεχνών Κατ' Οίκον παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της εικαστικού Λίας Βογιατζή με τίτλο «Άλογα και παράλογα», η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 17 Απριλίου.


Article featured image
Article featured image


Στην έκθεση σημαντική θέση κατέχουν οι προβληματισμοί πάνω στην ηθική κρίση και τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και τις σχέσεις ανθρώπου και ζώου.


Σ’ αυτή τη δουλειά παρουσιάζονται οκτώ πορτρέτα μεγάλων διαστάσεων. Χρησιμοποιούνται καμβάδες μεγάλης επιφάνειας μέσα από μια διαρκή επεξεργασία και διερεύνηση των αντιθέσεων (φωτεινό-σκούρο). Επιπλέον, γίνεται χρήση χρώματος καθώς και υφάσματος. Κυρίως όμως η εικαστικός, όπως και σε παλαιότερες της δουλειές, χρησιμοποιεί το κάρβουνο χωρίς περίπλοκα τεχνάσματα, με μια απλότητα που εξυπηρετεί τη φόρμα, επιτρέποντάς της ταυτόχρονα να αναδύεται ανεμπόδιστη.

όπως η ίδια η εικαστικός αναφέρει: «Είναι τραγικό να παρατηρούμε πως οι ανθρώπινες αξίες έχουν υποβαθμιστεί σήμερα σε βαθμό που τα ζώα, με τη σιωπή τους να “μιλούν” πολλές φορές, καθαρότερα από τον άνθρωπο. Κατά ένα θαυμαστό όμως τρόπο μέσα στην ά-λογη αυτή περιδίνηση της εποχής που ζούμε, η απουσία λόγου- η “σιωπή των αμνών” – μοιάζει να αντηχεί πιο εκκωφαντικά από τον ανούσιο ορυμαγδό που μας περιβάλλει».

Την έκθεση θα προλογίσει ο εικαστικός Σάββας Χριστοδουλίδης.

Eγκαίνια: Παρασκευή 17 Απριλίου 2015, Πολυχώρος Τεχνών Κατ' Οίκον (Περικλέους 47, παλιά Λευκωσία), στις 20.00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου 2015. Πληρ. 96510261.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ