Αρχαιολογία, μεταλλεία, μουσική και θέατρο [ένα αξιοπρόσεκτο φεστιβάλ]

Ένα όμορφο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου στην πλούσια σε ιστορία, γεωλογική σημασία και φυσική ομορφιά Καλαβασό!

 


Article featured image
Article featured image

Το Φεστιβάλ «Τέντα» μας προσκαλεί να περάσουμε 24 ώρες στον ιστορικό οικισμό, όπου νέοι Κύπριοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν δουλειά τους εμπνευσμένη από τοπικά ερεθίσματα.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Καλαβασού, την ιστορία των μεταλλείων, να επισκεφτούν το φράγμα, να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, να παρακολουθήσουν διαλέξεις, να δούνε παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, να ξεναγηθούν, να φάνε και να ξεκουραστούν στην πλατεία και να διανυκτερεύσουν στο χωριό!

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν η θεατρική παράσταση «La Belote» του Αντώνη Γεωργίου σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου, η χορευτική παράσταση «INLAND» από το Φώτη Νικολάου & X-it Dancetheatre και μουσική συναυλία από τους Monsieur Doumani, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τον καινούργιο τους δίσκο «Sikoses».

Επίσης, η ομάδα Ξαρκής έχει αναλάβει την οργάνωση εργαστηρίου με τίτλο «Αναδιαμορφώνοντας την εμπειρία του μουσείου».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαβασού.

Στόχος είναι η πολιτιστική προβολή της Καλαβασού, η συνεύρεση ανθρώπων και η δημιουργία προϋποθέσεων για την άνθιση πολιτιστικών φεστιβάλ με τη συνεργασία των κοινοτήτων.

Ο τίτλος του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένος από την ονομασία του νεολιθικού οικισμού της Τέντας που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό της Καλαβασού.

Σύμφωνα με τη λαϊκή ιστορία, το όνομα έχει δοθεί το 327 μ. Χ, όταν η Αγία Ελένη, μητέρα του Μέγα Κωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο έμεινε σε μια τέντα στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Για το πλήρες πρόγραμμα της ημέρας, τις παράλληλες δραστηριότητες και χρήσιμες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ