Η Μελίνα εμπνέει και πάλι τον Jean Paul Gaultier

To Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη προσκάλεσε τον Jean Paul Gaultier να εμπνευστεί από τη Μελίνα Μερκούρη και να δημιουργήσει συλλεκτικά αντικείμενα, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος.

 


Article featured image
Article featured image

Ο διεθνής σχεδιαστής, γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα και τον θαυμασμό του για τη Μελίνα, επέλεξε να της αφιερώσει το σήμα κατατεθέν του, τις λευκές και μπλε ρίγες, σε δύο εκδοχές, μαρινιέρα και t-shirt, βασιζόμενος σε δύο φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη από τους θρυλικούς φωτογράφους Douglas Kirkland και Bill Yoscary.

Ο Gaultier επιμελήθηκε τον σχεδιασμό της συλλεκτικής μαρινιέρας και του συλλεκτικού t-shirt που φέρουν την υπογραφή του και παράχθηκαν σύμφωνα με τις ποιοτικές του προδιαγραφές στην Ελλάδα, ενώ ο Κωνσταντίνος Καταλακινός από την ομάδα επικοινωνίας του σχεδιαστή συνέβαλε στην υλοποίηση του πρότζεκτ.


Ένα t-shirt και μια μαρινιέρα εμπνευσμένα από τη Μελίνα Μερκούρη θα διατεθούν σύντομα σε περιορισμένα αντίτυπα.

 
Ποτέ την ΚυριακήΕξάλλου ο ίδιος ο Gaultier έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η εμφάνιση της Μελίνας Μερκούρη στη βραβευμένη ταινία του Ζιλ Ντασέν, Ποτέ την Κυριακή, υπήρξε γι’ αυτόν πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσει τις χαρακτηριστικές του μαρινιέρες που έχουν αποτελέσει κεντρικό κομμάτι πολλών συλλογών του.

Τα δύο αντικείμενα θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στις 28 Απριλίου και από την επόμενη μέρα θα είναι διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στα πωλητήρια και το e-shop του Μουσείου Μπενάκη και στη boutique Luisa σε Αθήνα και Μύκονο, έναντι €60 (t-shirt) και €80 (μαρινιέρα) ευρώ.

 


(πηγή)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ