Πάφος: γνώριζαν πως θα τους κατεδάφιζαν το γκράφιτι

Την ώρα που η καλλιτέχνης σχεδίαζε αυτό το γκράφιτι στην Πάφο ήξερε πως λίγες μέρες μετά ο τοίχος θα γκρεμιζόταν. Το Πάφος 2017 ήταν επίσης ενήμερο για την επερχόμενη κατεδάφιση.

 


Article featured image
Article featured image

Μιλήσαμε με τον Δήμαρχο της Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και με τον επιμελητή της καλλιτεχνικής εκδήλωσης που έγινε σε κεντρικό πάρκινγκ της πόλης, Γιάννη Σακέλλη, για να διαλευκάνουμε το θολό τοπίο σχετικά με το γκρέμισμα ενός τοίχου, λίγες μέρες μετά που ένα γκράφιτι σχεδιάστηκε πάνω του.

Ο κατεδαφισθείς τοίχος είχε κοσμηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του Πάφος 2017 «Make it New», όπου καλλιτέχνες και κάτοικοι της πόλης «προσκαλούνται να δημιουργήσουν εικαστικές παρεμβάσεις σε υποβαθμισμένους χώρους του αστικού τοπίου».

Όπως ήταν επόμενο, η κατεδάφιση, λίγες μόνο μέρες αργότερα δημιούργησε ερωτηματικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσε ακόμα και αντιδράσεις.

Πρόκειται για απόφαση που είχαμε πάρει από κοινού με την εκκλησιαστική επιτροπή πριν από είκοσι μέρες, δήλωσε στη CITY ο Δήμαρχος της Πάφου.

«Σκοπός της κατεδάφισης ήταν να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και η κυκλοφορία του κόσμου μέσα στο παζάρι. Ήμουν επιτόπου την ώρα που γίνονταν τα γκράφιτι και η συγκεκριμένη καλλιτέχνης ήταν ενήμερη πως λίγες μέρες μετά ο τοίχος αυτός θα γκρεμιζόταν. Θέλησε, ωστόσο, από μόνη της να σχεδιάσει και εκείνο το σημείο του τοίχου. Αν μάλιστα, το προσέξετε, έχει λιγότερη λεπτομέρεια από το υπόλοιπο κομμάτι».

Τον Δήμαρχο επιβεβαιώνει και ο Γιάννης Σακελλής, ο οποίος διευκρινίζει πως η εκδήλωση στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου διοργανώθηκε μαζί με τον Δήμο Πάφου και πως ως καλλιτεχνική ομάδα του Πάφος 2017 ήταν ενήμεροι για την προγραμματισμένη κατεδάφιση.

«Ελπίζαμε να γίνει πριν τη δική μας εκδήλωση, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Ήμασταν όμως ενήμεροι. Είναι μόνο μία νέα διαδρομή προς το παζάρι της Πάφου, τίποτα περισσότερο» ξεκαθαρίζει ο επιμελητής της παρέμβασης.

 

Πριν το γκράφιτι:

 

Πριν την κατεδάφιση:

 

Μετά την κατεδάφιση:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ