Ακόμη ένα νέο κράτος στην Ευρώπη [βρίσκεται στην Κύπρο]

Ποιος είπε πως μόνο οι Τσέχοι έχουν αντισυστημικούς πολιτικούς που τολμούν να ιδρύσουν το δικό τους κράτος;

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τα αγαπημένα μας παφίτικα Ξεροτήανα, μία ακόμα καινούρια χώρα έχει δημιουργηθεί πρόσφατα και μάλιστα αυτή βρίσκεται στην Κύπρο. Ιδρυτής της είναι ο -παγκοσμίως- μοναδικός στο είδος του, Κύπριος πολιτικός, Κώστας Κυριάκου Ούτοπος.

Ο 56χρονος Κυριάκου-Ούτοπος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και γεωργός και συγγραφέας στο επάγγελμα, είχε το όραμα αλλά και τη θέληση να δημιουργήσει το δικό του νέο κυρίαρχο κράτος.

Το νέο κράτος έχει ονομαστεί «Freetown Republic of Christiania» και είναι ένα μικρό έθνος με λίγους μέχρι στιγμής κατοίκους. Βρίσκεται σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή, μόλις τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην πράσινη γραμμή. Συγκεκριμένα, μεταξύ του Πύργου Τυλληρίας και της κατεχόμενης κοινότητας Αμμαδιές.

Από τη στιγμή της ανακήρυξης του νέου κράτους, που έγινε την 1η Απριλίου του 2015, έχουν υπάρξει 4.000 αιτήσεις από ανθρώπους που θέλουν να γίνουν πολίτες της Freetown.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 10.000 ή και περισσότερο μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες.

Για να γίνει η αίτηση αποδεκτή πρέπει ο ενδιαφερόμενος «να σέβεται τον πλησίον του και τις απόψεις του, όπως και την ιδιωτική του περιουσία». Κομμουνιστές, νεοναζί και λοιποί «εξτρεμιστές» δεν θα γίνουν δεκτοί. Επίσης όσοι έχουν προηγούμενα ή «πάρε-δώσε» με τη δικαιοσύνη. Διακρίσεις φύλου, διακρίσεις κοινωνικής προέλευσης, φυλετικές, εθνικές ή θρησκευτικές απαγορεύονται.

Επίσημες γλώσσες θα είναι τα κυπριακά και τα αγγλικά ενώ η σημαία του θα είναι κόκκινη με τρεις κίτρινους ήλιους ενώ το νόμισμα του νέου κράτους θα είναι το Bitcoin.

 

Δείτε το ντοκιμαντέρ του ΦΑΚ για τον Ούτοπο:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ