Ο Νικόλας Μεταξάς ανάμεσα στους 10 καλύτερους απόφοιτους του Berklee

Ένα «δικό» μας παιδί, ο Νικόλας Μεταξάς, επιλέγεται ανάμεσα από 900 απόφοιτους του Berklee, «Class of 2015», ως ένας από τους 10 μουσικούς που… θα διαμορφώσουν την πορεία της μουσικής.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Νικόλας Μεταξάς διαφημίζει για ακόμα μια φορά την Κύπρο με όπλο το ταλέντο του και μας χαρίζει στιγμές περηφάνειας.

Ως παιδί, ο Νικόλας έγραφε μουσική από τα 7 του χρόνια, ως έφηβος πήρε πολλά μουσικά βραβεία στην Κύπρο, ως νέος ξεχώρισε σε Ελλάδα και Κύπρο με τη μουσική και την ωραία φωνή του, το 2008, στο πρώτο X-factor, ως συνθέτης αντιπροσώπευσε την Κύπρο, μαζί με την αδελφή του Χριστίνα, στη Eurovision της Μόσχας το 2009, ως μουσικός κυκλοφόρησε το 2011 το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ στις ΗΠΑ και ακολούθως έκανε εμφανίσεις σε Αμερική, Ελλάδα, Κύπρο, Ελβετία και Ιταλία.

Και σήμερα, ως απόφοιτος του Berklee, επιλέγεται επάξια μέσα στους 10 πιο αξιόλογους απόφοιτους του μουσικού πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Η επιλογή έγινε μέσα από 900 αποφοίτους της φετινής χρονιάς, με τους 10 συγκεκριμένους απόφοιτους να παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου σαν τα άτομα τα οποία είναι έτοιμα να διαμορφώσουν το μέλλον της μουσικής μας και τον κόσμο μας.

Το τραγούδι του Νικόλα «Change the World», από το άλμπουμ του «Square one», παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου μαζί με ένα κείμενο για τον ίδιο και την μουσική του πορεία.

 



Ο Νικόλας αξίζει τα συγχαρητήριά μας γιατί, παρά την αναγνωρισιμότητα που ήρθε μέσω της πετυχημένης του πορεία σε Κύπρο και Ελλάδα, αντί για τον «εύκολο» δρόμο, επέλεξε τη «δύσκολη» πορεία των σπουδών σε ένα από τα καλύτερα μουσικά πανεπιστήμια στον κόσμο. Επέλεξε να συγκριθεί με τους καλύτερους και να αγωνιστεί για να ξεπεράσει τα όριά του, επαγγελματικά και προσωπικά.

Το 2011 τον είδαμε με περηφάνεια να κρατά την σημαία της Κύπρου, ως ένας από τους κύριους τραγουδιστές σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια μουσικά πρότζεκτς του Berklee, το «Anthem For the World- Rhythm of the Universe». Τον απολαύσαμε στην περιοδεία του και παρουσιάσεις της μουσικής του σε Αμερική, Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία, μετά την κυκλοφορία του, ενώ θα τον καμαρώσουμε και μαζί με την αδελφή του, Χριστίνα Μεταξά, σε ακόμα δύο παρουσιάσεις στην Ελβετία, στο «Freddy Mercury Festival» και στο διάσημο Jazz Cafe στις 16 και 17 Μαΐου. Μάλιστα, ο Νικόλας έγραψε, τραγούδησε και ενορχήστρωσε το τραγούδι «You and I» το οποίο η επιτροπή του Freddy Mercury Foundation επέλεξε ως το επίσημο τραγούδι του φεστιβάλ.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο ο Νικόλας δουλεύει εντατικά για το καινούργιο του άλμπουμ το οποίο θα ακούσουμε σύντομα.

Ας συγχαρούμε λοιπόν και ας του ευχηθούμε καλή επιτυχία τόσο στην Ελβετία όσο και στη μελλοντική του πορεία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ