Βιντεογράφησε κι εσύ το ναυάγιο Ζηνοβία [Διαγωνισμός υποβρύχιας βιντεογράφησης]

Το ναυάγιο Ζηνοβία, με την πάροδο του χρόνου έχει μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό τεχνητό ύφαλο ο οποίος φιλοξενεί χιλιάδες είδη ψαριών αλλά και θαλάσσιους οργανισμούς όπως κοράλλια και θαλάσσιες ανεμώνες.

 


Article featured image
Article featured image

Εξ ου και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, o Δήμος Λάρνακας, ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ναυαγίου Ζηνοβία εξαγγέλλουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Εβδομάδα Ζηνοβία», τη διοργάνωση διαγωνισμού υποβρύχιας βιντεογράφησης.

Συγκεκριμένα, ο υπό αναφορά διαγωνισμός αποσκοπεί στην αποτύπωση αυτού του εντυπωσιακού θαλάσσιου κόσμου και την προβολή του στο ευρύ κοινό.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Θαλάσσια Ζωή του Ναυαγίου Ζηνοβία».

Τα υποψήφια βίντεο θα πρέπει να έχουν μέγιστη διάρκεια 2 λεπτά και να υποβληθούν μέχρι τις 19 Ιουνίου 2015.

Ακολούθως, θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο ανώνυμα κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας Ζηνοβία» όπου το κοινό μπορεί να ψηφίσει με βαρύτητα στο αποτέλεσμα 30% ενώ 70% θα προσμετρήσουν οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Αλεξία Ρόιτερ-Πρόεδρος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου, Μιχάλης Καλοπαίδης-Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας Αμμοχώστου και παραγωγός της Zedem Media, Παντελής Κράνος-Master.ICS., Λευτέρης Ορφανίδης-Διευθύνων Σύμβουλος Mercury Divers και Ανδρέας Παναγιώτου-Μέλος Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου.

Το πρώτο βραβείο είναι εξοπλισμός SUUNTO EON Steel and Tank POD Transmitter αξίας €1.309 (χορηγία της Mercury Divers Co Ltd) και το δεύτερο βραβείο χρηματικό έπαθλο €500 (από τον Σύνδεσμο Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου).

 

Διάβασε επίσης: Οι νικητές στον περσινό Διαγωνισμό Υποβρύχιας Φωτογραφίας στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ζηνοβία»



Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου 2015 και θα βραβευθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου Ζηνοβία που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας κ. Κουγιάλη στις 30 Ιουνίου.

ΕΔΩ θα βρείτε τους όρους του διαγωνισμού και περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εκδήλωση «Zenobia Week-Experience the World’s Best Wreck Diving Site» πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, μεταξύ 23-30 Ioυνίου, και περιλαμβάνει σειρά δραστηριοτήτων. Στόχο έχει τη διεθνή προβολή του ναυαγίου Ζηνοβία αλλά και του καταδυτικού τουρισμού στην Κύπρο γενικότερα.



Φωτογραφία: Στέλιος Χριστοδούλου (κέρδισε πέρσι το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Υποβρύχιας Φωτογραφίας στην κατηγορία «Ζηνοβία Θαλάσσια Ζωή»)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ