Κολομβία: Πλημμύρισε χρυσωρυχείο [έξι νεκροί]

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Κολομβίας, ανακοίνωσε πως πλημμύρα σε χρυσωρυχείο είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό 15 εργαζομένων, από τους οποίους οι 6 ανασύρθηκαν νεκροί.

 


Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τα συνεργεία ανέσυραν τους 6 άτυχους ανθρώπους από το χρυσωρυχείο της κοινότητας Ριοσούσιο της επαρχίας Κάλδας, 220 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Κολομβίας. Τα συνεργεία άντλησαν μέρος του νερού που είχε πλημμυρίσει τις στοές του μεταλλείου.

Οι σοροί των θυμάτων που ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στην πόλη Περέιρα για την αναγνώρισή τους. Κάθε ελπίδα των συγγενών των αγνοουμένων εξανεμίστηκε με το άκουσμα της είδησης πως βρέθηκαν οι πρώτοι σωροί.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας μιας διακοπής της ηλεκτροδότησης, που είχε αποτέλεσμα να σταματήσουν να δουλεύουν οι αντλίες που χρησιμοποιούσαν οι χρυσωρύχοι για την απομάκρυνση των νερών ενός ποταμού που περνά δίπλα από τη στοά όπου εργάζονταν. Δεκάδες ήταν αυτοί που κατάφεραν να βγουν από το μεταλλείο πριν πλημμυρίσει την Τετάρτη.

 

 

Στο σημείο έσπευσαν περίπου 80 στελέχη της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, του Ερυθρού Σταυρού της Κολομβίας και των ένοπλων δυνάμεων, τα οποία συνεχίζουν συμμετέχουν στις προσπάθειες να βρεθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Το χρυσωρυχείο, το οποίο λειτουργούσε παράνομα, βρισκόταν ακόμη στη διαδικασία να λάβει άδεια από τις αρχές. Ένας από τους ιδιοκτήτες, μάλιστα, είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι είχε υποβάλει αίτηση πριν από δύο χρόνια, αλλά οι αρμόδιοι δεν έχουν επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του, με τις αρχές να μην σχολιάζουν τη δήλωση αυτή.


[πηγη]

Σχετικα

Ξόδεψε 30.000 λίρες στα δικαστήρια, για να γλυτώσει πρόστιμο αξίας 100 λιρών

Καθηγήτρια απολύθηκε λόγω ενός αμφιλεγόμενου νόμου

6 φορές που ο Πρίγκιπας Harry, δεν ήταν και τόσο πρίγκιπας

Το νέο trend του χειμώνα είναι ό,τι πιο άσχημο έχουμε δει τελευταία

Σε άλλα νέα το Υπ. Οικονομικών ψάχνει να αγοράσει κτίρια για να στεγάσει άλλα υπουργεία και υπηρεσίες

Στην Αμερική, πριν μερικές ημέρες, γεννήθηκε ένα «ιστορικό» μωρό