Γιατί δεν πρέπει να κάνετε τατουάζ το καλοκαίρι;

Οι περισσότεροι, αποφασίζουν να κάνουν τατουάζ κατά τους ανοιξιάτικους ή καλοκαιρινούς μήνες, όταν αρχίζουν να κάνουν τις πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες.

 


Article featured image
Article featured image

Στην πραγματικότητα όμως, η άνοιξη και ειδικά το καλοκαίρι είναι οι χειρότερες εποχές για να κάνει κάποιος τατουάζ.

Αρχικά, ο ήλιος είναι «εχθρός» του τατουάζ, καθώς ορισμένα μελάνια ξεθωριάζουν πιο εύκολα όταν εκτίθενται στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Επίσης, δεν μπορούμε να βάλουμε αντηλιακό επάνω σε ένα φρέσκο τατουάζ, έτσι η φθορά είναι ακόμη πιο πιθανή.

Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα έρχεται σε επαφή με την υπεριώδη ακτινοβολία όταν περπατάμε, βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού, όχι μόνο όταν πηγαίνουμε για μπάνιο.

Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως απαγορεύεται η επαφή με την άμμο και το θαλασσινό νερό τουλάχιστον για δύο εβδομάδες αφού γίνει το τατουάζ.

Ένα καινούργιο τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή στο δέρμα, οπότε είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί από τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στην παραλία και στη θάλασσα.

Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες είναι πιο εύκολο να προστατεύσουμε το τατουάζ.

Βέβαια, για να μην είμαστε και απόλυτοι, όλα αυτά τα λένε όσοι δεν ξέρουν πόσο εθιστικό είναι να κτυπάς τατουάζ, Ότι κανείς δεν λογαριάζει καιρούς και εποχές όταν θέλει να συμπληρώσει αυτό που ξεκίνησε, ολοκληρώνοντας την "ιεροτελεστία". Άσε που κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι εντελώς διαφορετική, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα και γενικότερα ο οργανισμός μας.

Οπότε, όλα τα πιο πάνω είναι υποκειμενικά.

 

Κάποια σχετικά tips θα βρεις πατώντας ΕΔΩ, στη συνέντευξη του tattoo artist Christ (κατά κόσμον Χρήστος Ζαχαρόπουλος).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ